Hangi balık, hangi ayda yenilmeli?

Ülkemizde balık kültürünün geliştiği, en önemlisi hangi balığın ne zaman yenilmesi gerektiği konusunda birçoklarının bilgisi yoktur. Denize kıyısı olan, özellikle de Karadenizli yurttaşlar balık konusunda en şanslılarıdır denebilir. Ancak iç bölgelere gittikçe balığın yenilmesi bile güçleşir. Etin kılçıklarından ayrılması zorlaşır. Şimdilik hangi balığın, hangi aylarda yenilmesi gerektiği sorusunun yanıtını verelim, şöyle: Hamsi - Ocak, Şubat, Kasım, Aralık Sardalya - Temmuz, Ağustos, Eylül İstavrit - Ocak, Kasım, Aralık Mezgit - Şubat, Mart, Nisan, Mayıs Barbun - Ağustos, Eylül, Ekim Lüfer - Ocak, Kasım, Aralık Çipura - Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım Levrek - Şubat, Mart, Nisan, Mayıs Uskumru - Ekim, Kasım, Aralık Palamut - Eylül, Ekim, Kasım, Aralık Torik - Ocak, Şubat Kalkan - Ocak, Şubat, Nisan
Benzer Videolar