Hurma suyu nasıl yapılır?
Hurma suyunun nasıl yapıldığı pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Hurma suyu yapım aşamaları oldukça basittir.
Şu yöntemi izleyebilirsiniz:
- İlk başta hurmaları iyice yıkamanız gerekiyor. Yıkadıktan sonra hurmaları geniş bir kasenin içerisine aktarın.
- Üzerini geçecek kadar içme suyunu ilave edin. Bu şekilde 1-5 ila 2 saat bekletin.
- Hurmalar şişince kabukları soyulacak kıvama gelmiş olacaktır. Hurmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın.
- Derin bir kaseye hurmaları alın. Üzerine 600 mililitrelik sıcak su ekleyin.
- Blender ile hurmaları pürüzsüz kıvama getirene kadar çektirin. Daha sonra bu karışımı temiz bir tülbentle süzdürün.
- Cam kavanozda buzdolabında saklayın. Hurma püresini ise kek veya pasta yapımında kullanın.
Hurma Suyu Nerede Kullanılır?
- Hurma suyu çayda ve kahvede tatlandırıcı niyetine kullanılabilir. Şekerin kullanıldığı her alanda şeker yerine kullanılabilir.
- Kek, pasta ve kurabiyelerin içerisine eklenebilir. Bununla birlikte smoothielerin içerisine katılabilir.
- Günlük hayatta fazla enerji harcayan sporcular tarafından kullanılabilir. Çünkü enerji veren etkisi vardır.