Adana- Valiliğin öncülüğünde Anakent Belediyesi, ilçe belediyeleri, odalar, sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle bu yıl “Kökleriyle Adana” temasıyla kapılarını açan 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, binlerce kişiye dört gün boyunca olağanüstü bir lezzet şöleni yaşattı.
Birbirinden özel etkinliklerin yer aldığı festivalde Tarım Zirvesi, Adana mutfağı ve sokak lezzetlerinin tanıtılmasının yanı sıra şef sunumları, söyleşiler, yemek yarışmaları, Michelin yıldızlı şeflerin Adana lezzetlerini yorumladığı etkinlikler, tadım etkinlikleri ile ödüllü festival koşusu katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.
Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin kente hem ekonomik anlamda hem de tanıtım anlamında büyük katkılar sağladığını aktaran Vali Köşger, konuşmasında şunları söyledi:
“Festival boyunca Adana’mızda otellerdeki 13 bin yatak kapasitesinin tamamı doldu. Festivalimizin Tarsus ve Mersin gibi çevre il ve ilçelerdeki otellerin doluluk oranına da etkisi çok yüksek. Sadece bu verilere bakarak bile festivalin ne kadar ilgi gördüğünü anlamak mümkün.
Festivali 800 binin üzerinde kişi ziyaret etti. Bu yılki festival; kadim kentimizin zengin mutfak kültürünü, tarihi ve turistik değerlerini tanıtmakla kalmayıp aynı zamanda Adana ekonomisine büyük katkı sağladı. Öyle ki hem Adanalı hemşehrilerimiz hem de ülkemizin çeşitli yerlerinden ve yurt dışından gelen misafirlerimizin yaptığı harcamalarla birlikte toplam 3,7 Milyar TL’lik bir ekonomik değerden bahsedebiliriz. Bunun dışında sosyal medya, yazılı ve görsel basında çıkan haber eş değerlerinin çok yüksek olduğunu değerlendiriyoruz. Bu tanıtım çalışmaları da önümüzdeki dönemlerde Adana turizmine büyük katkı sağlayacaktır. Biraz önce de değindiğim gibi şehrimiz yemek kültürüyle gastronomi turizminde önemli bir marka değeri. Adana, Hatay, Gaziantep eksenli Kahramanmaraş, Nevşehir, Mersin ve Şanlıurfa’nın da eklenebileceği bir destinasyon oluşturmayı hedefliyoruz. Bu hususta bölge belediye başkanlarımızın da destekleri büyük. Ben onlara da verdikleri bu destek için teşekkür ediyorum.
Adana sadece kebaptan ibaret olmayan bir şehir ama Adana deyince de akla ilk gelen lezzetler tabi ki kebabı ve kebabın yanında olmazsa olmaz şalgamı. Bu sene festivalimizde yaklaşık olarak 500 bin şiş et ve 400 bin şişe şalgam tüketildi.
8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’miz, hem Adana halkının misafirperverliği hem firmalarımızın özeni hem de festivalimize destek verenlerin emeği ile gönüllerde de iz bırakan bir festival oldu. Festival kültürünü özümsemiş bir şehir olarak bu etkinliğimizi de yüz akıyla tamamlamış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Ben festivalimizin düzenlenmesinde büyük katkıları bulunan belediyelerimize, odalarımıza, meslek kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, sponsorlarımıza, basın mensuplarımız ile influencerlerimize ve en önemlisi festivali yüreği ile sahiplenen Adanalı hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum. İnanıyorum ki bu festival, bir Adana markası olarak çok daha uzun yıllarca lezzet serüvenini emin adımlarla sürdürecek.”
YAZARLAR
21 gün önceYAZARLAR
26 Aralık 2024YAZARLAR
26 Aralık 2024ETKİNLİK
26 Aralık 2024GÜNDEM
26 Aralık 2024GÜNDEM
26 Aralık 2024GÜNDEM
26 Aralık 2024