Kebabın vazgeçilmezi kırmızı biber C vitamini şampiyonu…
Havaların soğumasıyla birlikte artan hastalıklar karşısında yüksek miktarda C vitamini tüketmek büyük önem taşıyor. Bağışıklığı güçlendiren vitaminlerin başında gelen C vitamininin portakaldan daha fazla bulunduğu besinler açıklandı.
Adana'da kebabın yanında en çok tüketilen ürünlerden birisi olan kırmızı biber, narenciye ürünlerine göre 3 kat C vitaminini içerdiği açıklandı.
Ünü Ülke sınırlarını aşan Adana Kebabı, yanında servis edilen salataları, yeşilliği ile protein ve vitamin açısından vücuda önemli katkılarda bulunuyor.
Narenciye ürünlerinden daha fazla C vitaminin kırmızı biberde bulunduğunu dile getiren Diyetisyen Eda Tekeli, "Bilinenin aksine kırmızı acı biber narenciyelerden 3 kat daha fazla C vitamini içermektedir. C vitamini ve içerisindeki bileşenler sayesinde bağışıklığımızı güçlendirir ve metabolizmamızı hızlandırır" dedi.
Yılladır Adana'da kebapçılık yapan Türkmenbaşı Birbiçer Kebap işletmecisi Mahmut Ozçiftçi ise, “Kebap severler kebap yerken yanında kırmızı acı biberden istiyor. Acı biber yiyip hasta olanı şimdiye daha görmedik. İşletmemize gelen misafirlerimize birçok meze ve salata ikram ediyoruz. Bunun yanında en çok acı biber tüketiyorlar, Adana kebabının vazgeçilmez bir eşlikçisi ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor" diye konuştu.
Adana'nın bereketli topraklarında üretilen ürünlerden birinin de kırmızı acı biber olduğunu ifade eden Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Adana Şube Başkanı (TÜRES) Biral Serttaş,” Biz her gün kebapçılarımızda restoranlarımızda yemeğin yanında tüketiriz, bu Adana'ya özgü bir durumdur. Acı biberdeki vitamin değerleri diğer narenciye ve yeşillik ürünlerine göre daha fazla C vitamini içermesinden dolayı Adanalılar bence çok şanslı” sözlerine yer verdi.