*B, C, K vitamini, potasyum, magnezyum, kalsiyum bulunmaktadır.
*Kötü kolesterolün düşürülmesinde yardımcı olmaktadır.
*Tam bir karaciğer dostudur ve karaciğeri korumaya yardımcıdır.
*Kan şekerinin düzenlenmesinde de yardımcı olmaktadır.
*Vücutta oluşan zararlı toksinlerin atılmasında da büyük bir katkıya sahiptir.
*Dizlerde vücutta oluşa sıvı kaybına ve sıvı kaybıyla oluşan ağrılarında yok olmasını da sağlamaktadır.
*Özellikler dizlerde oluşan ağrılara, kireçlenme ağrılarına, menisküs ağrıları ve bu gibi ağrılara da iyi geldiği bilinmektedir.
*Yüksek miktarda K vitamini bulunmaktadır. Bu insan vücudunun gerekli olan k vitamini ihtiyacını karşılar. Ayrıca K Vitamini sayesinde kemiklere de iyi gelmektedir.
*Kanın iyi bir şekilde de pıhtılaşmasını da sağlamaktadır.
*Bamya tohumunun diğer bir özelliği ise diyabete karşı da çok faydalıdır.
*Hafızanın güçlenmesine yardımcı olur ve konsantrasyonun da güçlenmesinde önemli rol oynamaktadır.
*Sinirlilik durumuna, strese ve uykusuzluk problemlerine karşı da çok faydalı bir tohumdur.
*Düzenli ve yeterli şekilde kullanıldığı zaman halsizliğe karşı da faydalıdır.
*Ayrıca bamya tohumunun diğer bir özelliği ise zayıflamaya da yardımcı olmasıdır. Aç karnına kullanılan bamya tohumu düzenli kullanımda zayıflattığı görülmektedir.
İçerisinde bulunduğu yüksek lifler sayesinde tok tutucu özelliği de bulunmaktadır.
*Ortalık da görülen salgınlara karşı bir bire bir tohumdur.
*Sürekli ve ara ara olan kabızlık sorununa en etkili yöntemdir.
*Özellikle metabolizmayı iyi bir şekilde çalıştırmaktadır.
*Bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir.
*Astım, bronşit ve solunum yolu rahatsızlıklarına karşı da çok faydalıdır.
*Ayrıca kansere karşı da faydası bulunmaktadır.
istanbul escort
Bamya Tohumun Kullanımı Nasıldır?
Çay olarak kullanılabilir.
Tozu veya tohumu direk olarak alınabilir. Üzerine su için.
8-9 tane bamya tohumu 1 bardak suyun içerisine atın ağzını kapatın ve sabaha kadar beklesin daha sonra bu suyu için ve tohumları yiyin.
10 adet bamya tohumunu ezin ve üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. 1 yemek kaşığı da bal ekleyin macun yapın. Bu macunu 1 hafta boyunca 1 çay kaşığı kullanın. 1 hafta boyunca düzenli kullanın daha sonra ara verin.
YAZARLAR
17 gün önceYAZARLAR
22 Aralık 2024YAZARLAR
22 Aralık 2024ETKİNLİK
22 Aralık 2024GÜNDEM
22 Aralık 2024GÜNDEM
22 Aralık 2024GÜNDEM
22 Aralık 2024