Türkiye’nin en büyük uygulamalı mutfaklarından olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Mutfak Akademi tarafından “Gıda ve Turizm İşletmeciliği Zirvesi” gerçekleşti.
TarımTv’nin haberine göre, zirve kapsamında işletmelerde marka yönetimi ile coğrafi işaretli ürünlerin Bursa’nın marka kent olmasına katkısı masaya yatırıldı.
Ayrıca söz konusu başlıkların tarım politikalarına yansıması ile birlikte işletmelerin belgelendirilmesi , gıda güvenliği yönetimi konuları da zirvede gündeme geldi.
Bursa İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Şenyürek ile Türk Patent ve Marka Kurumu Uzmanı Ahmet Alkan Dımbıloğlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı panelin moderatörlüğünü BTSO meclis üyesi Irmak Aslan üstlendi.
Panelde, coğrafi işaretli ürünler ile Bursa’da çalışmalarını yürüten işletmelerin markalaşma süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.
İl Müdürü Yardımcısı Mehmet Akif Şenyürek, İl Müdürlüğü’nce 5996 sayılı yasa kapsamında yapılan gıda denetimleri ile çalışmalara ilişkin bilgilendirme yaptı.
Şenyürek işletmelerdeki denetim süreçleri yanı sıra işletme açma prosedürlerine ilişkin ayrıntılı bilgilendirmelerde bulundu.
YAZARLAR
16 gün önceYAZARLAR
21 Aralık 2024YAZARLAR
21 Aralık 2024ETKİNLİK
21 Aralık 2024GÜNDEM
21 Aralık 2024GÜNDEM
21 Aralık 2024GÜNDEM
21 Aralık 2024