Mantarlar, sağlığımız için önemli bir besin kaynağıdır ve onları lezzetli bir salata şeklinde tüketmek, günlük vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşılamanın keyifli bir yoludur. Bu basit ve sağlıklı tarifle, bol miktarda C vitamini ve lif alarak vücudunuzu besleyebilir ve lezzet dolu bir sofra deneyimi yaşayabilirsiniz. İşte, Mantar salatası tarifi…
MANTAR SALATASI TARİFİ
Malzemeler
- 400 gram mantar
- 6 su bardağı su
- 1/2 adet limon suyu
- 1 adet kapya biber (küp küp doğranmış)
- 1 su bardağı konserve mısır
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 dal taze soğan (kıyılmış)
- 1/2 demet dereotu (kıyılmış)
- 2 adet kornişon salatalık turşusu (küp küp doğranmış)
- 1/2 adet limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılış
- Mantarları yıkamadan, dış kısmını soyup temizleyin.
- Mantarları ince ince doğrayın.
- Bir tencereye haşlama suyunu ve mantarları ekleyin.
- Üzerine limon suyunu ekleyin ve 10 dakika haşlanmaya bırakın.
- Mantarları süzüp bir kaba alın.
- Üzerine doğranmış kapya biberi ve mısırları ilave edin.
- İnce ince doğranmış taze soğanı ekleyin.
- İnce kıyılmış dereotunu ekleyin.
- Küp küp doğradığınız kornişon turşuları da ekleyin.
- Limonu sıkın ve tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
- Tuzu ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Son olarak zeytinyağını ekleyin.
- Servis tabağına alın, üzerini dereotu ile süsleyin. Afiyet olsun!