Koyun-kuzu-keçi et parçaları nelerdir

Koyun-kuzu-keçi et parçaları nelerdir

ABONE OL
Haziran 13, 2024 12:37
Koyun-kuzu-keçi et parçaları nelerdir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

et 26

UZUN BUT: Gövdenin 13. kaburga ile 1. bel omur ekleminden ayrılması ile elde edilen bir but ve bel bölgesini içine alan ortalama 7,5-9,5 kg. ağırlığındaki kemikli etidir.

 

 

 

 

 

et 27et 28

 

KAPAK-ŞİŞLİK: Buda uyluk kemiğinin alt kısmından geçecek şekilde çaprazına yapılan kesitte uyluk kemiği ile üzerinde kalan but etlerini ihtiva eden kısıma İç Kapak, altta kalan kaval kemiği ile üzerinde kalan bu etlerini içeren kısıma da Dış Kapak denir. İç kapak ve dış kapak şişlik olarak da adlandırılır. But yarmasının ortalama ağırlığı 3,2-4 kg.’dır.

Kuzu Kol 1KOL: Kürek kemiği başlangıcından ön bilek eklemine kadar olan bölümdeki kemikli ettir.

 

 

 

 

 

 

Kuzu GerdanGERDAN: Boyun omurlarının önde kafa kemikleri, arka tarafta sırt omurlarıyla bağlantı yerlerine kadar olan bölümdeki kemikli ettir. Ortalama ağırlığı 1,3-1,8 kg.’dır.

 

 

 

 

 

 

Kuzu PirzolaPİRZOLA: Küçükbaş hayvanlardan sırt omurları bölgesinden dilimler halinde ayrılmış ortalama 2,5-3,5 kg. ağırlığındaki kemikli etlerdir.

 

 

 

 

et 32

KIYMA: Her türlü etin kıyma makinasından bir veya daha fazla geçirilmesi ile hazırlanan, parça et özelliğini kaybetmiş etlerdir.

 

 

 

83 kuzu kusbasi kuzu kusbasi kuzu kusbasiKUŞBAŞI: Gövdenin çeşitli yerlerinden alınan etlerin doğranmasıyla elde edilen küçük parça etlerdir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP