Sığır parça etleri nelerdir?

Sığır parça etleri nelerdir?

ABONE OL
Haziran 13, 2024 10:16
Sığır parça etleri nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BUT: Kalça ekleminden art diz eklemine kadar olan bölgenin kemikli etidir.

et 122

KISA BUT: Kalça ekleminden art. Femora-tibialise kadar olan bölgenin kemikli etidir.

 

 

 

et 133

KOL: Kürek kemiği başlangıcından ön bilek eklemine kadar olan bölümdeki kemikli ettir.

 

 

et 14

GERDAN: Atlas-kafa ekleminden boyun omurlarının sırt omurlarına bağlantı yerine kadar olan bölümdeki kemikli ettir.

 

 

et 15

 

FİLETO: Bel omurları ve üzerindeki kasların tümünü içeren preparattır.

 

 

et 16

 

ce42fDSC 3181

 

KABURGA: Kasaplık hayvanlarda üstten 1/3’nün pirzola yapımından sonra arta kalan kaburga kemikleri ve kaburgalar arası etlerin oluşturduğu kısımdır.

 

 

et 17

 

KIYMA: Her türlü etin kıyma makinasından bir veya daha fazla geçirilmesi ile hazırlanan, parça et özelliğini kaybetmiş etlerdir.

 

et 18

KUŞBAŞI: Gövdenin çeşitli yerlerinden alınan etlerin 3-4 cm boylarında doğranmasıyla elde edilen küçük parça etlerdir.

 

 

et 19

 

KONTRFİLE: Büyükbaş hayvanlarda belin üst kısmında boydan boya sacrum ortalarına kadar uzanan ve omurlara yapışık olan kaslardan elde edilen yağlardan arındırılmış kemiksiz ettir.

 

 

 

et 20

BONFİLE: Büyükbaş hayvanlarda karın içinde, böbrek yatağında, bel omurlarının altında ve iki yanında uzanan iç yağlardan ve organ bağlantılarından arındırılmış, gevrek yapıdaki kemiksiz ettir.

 

 

et 21

PİRZOLA: Büyük baş hayvanlarda sırtın üzerinde, omurların iki yanında uzanan dilimler halinde ayrılmış kemikli etler olup, büyükbaş hayvanlarda blok ve kemiksiz olarak da hazırlanabilir.

 

 

et 22

SOKUM: Büyükbaş hayvanların but kısmının üst tarafından elde edilen ortalama 1,8-2,5 kg. ağırlığında kemiksiz ettir.

 

 

 

 

et 23

NUAR: Büyükbaş hayvanların but kısmında diz ekleminin iç kısmından kalça ekleminin dışına doğru uzayan ortalama 1,5-2 kg. ağırlığında kemiksiz et olup incikten sonra karkastaki en sert et olduğundan rosto yemeğinde kullanılır.

et 24

 

 

YUMURTA: Büyükbaş hayvanların but ön kısmında yumurta şeklinde uzanan, ortalama 2-3 kg ağırlığında ettir.

 

 

 

 

et 25

TRANÇ (AYNA): Büyükbaş hayvanların but kısmının iç yüzünde üstte çanak kemiğinden, altta diz eklemine kadar uzanan ortalama 3-4 kg. ağırlığında kemiksiz et olup but’un en kıymetli bifteklik preperatıdır.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP