Günlük hayatta tüketilen pek çok besinin ve doğal baharatın insan vücudu açısından saymakla bitmeyen faydaları bulunuyor. Bu yararlı ürünlerin arasında yer alan sumak, öyle bir tüketim şekline sahip ki başta kalp-damar olmak üzere insan sağlığı açısından saymakla bitmeyecek faydaları barındırıyor.
Biz de bu içeriğimizde sumağın yoğurt ile birlikte tüketildiğinde nasıl şifalı etkiler ortaya çıkarttığını araştırdık ve içeriğimizde paylaştık… Sumak, başta diyabet olmak üzere kalp ve damar sağlığı açısından pek çok yararlı etkiyi barındırıyor.
Genellikle et yemeklerinin yanında tüketilen sumak, özellikle yoğurda karıştırılarak tüketildiğinde kalbi 10 yaş gençleştiriyor. Bunun yanı sıra uzmanlar, sağlıklı bir yaşam için sumağın düzenli bir şekilde tüketilmesini tavsiye ediyor. Bunu göz önünde bulundurarak sumak tüketiminin sağlık açısından başlıca faydalarını sizler için araştırdık ve içeriğimizde derledik. İşte detaylar…
KALBİ 10 YAŞ GENÇLEŞTİRİYOR
Sumak, yoğurtla birlikte tüketildiğinde adeta doğal ilaç etkisi gösteriyor ve kalp-damar tıkanıklığını önlüyor. Bu sayede kalbi gençleştiriyor.
BEDENDEKİ İLTİHAPLANMAYI DURDURUYOR
İnsan bedeni ve sağlığı açısından yararları saymakla bitmeyecek bir ürün olan sumak, vücuttaki iltihap oluşumunun önüne geçiyor. Şifa deposu sumak, içerisindeki etken bileşikler sayesinde anti-inflamatuar bir etki göstererek iltihapları söküp atıyor.
YAŞLANMA KARŞITI GENÇLİK FORMÜLÜ
Oldukça yüksek miktarda antioksidan içeren sumak, vücuttaki kötü hücrelere karşı savaşarak hasarı önleyici bir etkiye sahiptir. Böylelikle yaşlanma sürecini yavaşlatır ve bazı kronik hastalıklara yakalanma riskine karşı insan bedenini korur.
METABOLİZMAYI HIZLANDIRIYOR
Sindirim sistemini oldukça pozitif yönde etkileyen sumak, bütün sindirim süreçlerine olumlu yönde etki ediyor. Böylelikle metabolizma düzene girer ve iyileşir.
BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR
Başta C vitamini olmak üzere pek çok yararlı etken maddeyi içerisinde barındıran sumak, bağışıklık sisteminin güçlendirmesiyle birlikte vücudu hastalıklara karşı bir muhafız gibi koruyor.
KANSERLİ HÜCRELERİN BÜYÜMESİNİ DURDURUYOR
Sumağın içerisinde bulunan bir takım etken maddelerin, insan bedeninde bulunan kanserli hücrelerin büyümesini büyük oranda durdurduğu biliniyor.
KOLESTEROLÜN BAŞLICA DÜŞMANI
Yapılan bazı bilimsel araştırmalara göre, sumak tüketiminin, kolesterolün önemli bir ölçüde düzene girmesinde oldukça etkili olduğun görülüyor. Sumak yaprağının antiseptik, ishal ve kan kesici, ateş düşürücü özellikleri vardır. Bu özellikleri sayesinde insanlar tarafından infüzyonu ilaç sanayiinde çokça kullanılmaktadır. Ayrıca, antiseptik özelliğinden dolayı vücudumuzun bakteri ve mikroplarla savaşına yardımcı olmaktadır.
SUMAK SUYUNUN YAPILIŞI:
Önceden kaynatılmış bir bardak suyun içerisine bir tatlı kaşığı sumak ekleyin ve 3-4 dakika demlenmeye bırakın. Demlenmiş sumağı bir süzgeç yardımı ile süzün. Süzdükten sonra sade bir şekilde içebilirsiniz. Eğer sade bir şekilde tüketemiyorsanız salata sosunuza katabilirsiniz.
YAZARLAR
21 gün önceYAZARLAR
26 Aralık 2024YAZARLAR
26 Aralık 2024ETKİNLİK
26 Aralık 2024GÜNDEM
26 Aralık 2024GÜNDEM
26 Aralık 2024GÜNDEM
26 Aralık 2024