Portakal Çiçeği Festivali’nin tarihi belli oldu…                 

Portakal Çiçeği Festivali’nin tarihi belli oldu…  

ABONE OL
Eylül 28, 2024 13:19
Portakal Çiçeği Festivali’nin tarihi belli oldu…                 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzenlendiği ilk yıldan bu yana yurtiçinden ve yurtdışından milyonlarca yerli ve yabancı turist ile birlikte Adanalıları sokaklarda buluşturan “Nisan’da Adana’da-Uluslararası Portakal Çiçeği Festivali’nin” 13’üncüsü 4-13 Nisan 2025 tarihleri arasında düzenlenecek.

Festivalde Adana’yı rengarenk bir hale getiren simgeleşmiş kortej yürüyüşü ise  5 Nisan 2025 Cumartesi günü yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri” kapsamında bulunan karnavalın 13’üncüsü “Dünya Çocukları” temasıyla birlikte gelecek yıl da çok zengin bir içeriğe sahip olacak.

Bu yıl 13’üncü kez düzenlenen etkinliğe 1,5 milyonun üzerinde kişi katılmış çok sayıda eğlenceli ve kültürel etkinlik gerçekleştirilmişti.

Festival Komitesi’nden, 2025 yılında 13’üncü kez yüzbinlerce insanı yeniden buluşturacak “Uluslararası Portakal Çiçeği Fastivali” için hazırlıkların sürdüğününün belirtildiği bir açıklama yapılarak “Dünya Çocukları temasıyla Türkiye’den ve dünyanın her yerinden gelecek çocuklar için planlama yapıyoruz. Amacımız dünyanın her rengini Adana’da buluşturmak” dendi.

Komitesi’nden yapılan açıklamada etkinlik başvurularının gelmeye başladığı da belirtildi.

 

İLGİLİSİ İÇİN:

Karnaval nedir?

Karnaval, Lent’in litürji mevsiminden önce gerçekleşen Batı Hristiyanlığı bayram mevsimidir. Ana olaylar tipik olarak Şubat veya Mart ayının başında, tarihsel olarak Shrovetide (veya Pre-Lent) olarak bilinen dönemde gerçekleşir. Karnaval, tipik olarak, sirkteki bazı unsurları birleştiren geçit töreni, halk sokak partisi ve diğer eğlenceler gibi olayları içeren halk kutlamalarını içerir.

Ayrıntılı kostümler ve maskeler, insanların günlük bireyselliklerini bir kenara koymalarını ve yüksek bir sosyal birlik duygusu yaşamalarını sağlar. Katılımcılar genellikle yaklaşmakta olan Oruç sırasında affedilecek aşırı alkol, et ve diğer yiyecek tüketimine katılırlar.

Geleneksel olarak, tereyağı, süt ve diğer hayvansal ürünler “aşırı” tüketilmemekteydi, stokları israfı azaltmak için tamamen tüketildi. Krep, donut ve diğer tatlılar hazırlandı ve son bir kez yenildi. Lent sırasında, hayvansal ürünler artık tüketilmemektedir ve bireyler belirli bir nesneyi veya arzu faaliyetini bırakma yeteneğine sahiptir.

Karnaval terimi, geleneksel olarak, aynı zamanda Yunanistan’da olduğu gibi geniş bir Katolik varlığı bulunan alanlarda da kullanılmaktadır.

Festival nedir?

Festival, genellikle yerel bir topluluk tarafından belirlenmiş ve geleneksel olmuş gün ve tarihlerde kutlanan, yapıldığı yörenin imgesi hâline gelmiş etkinlikler bütünüdür. Festival kelimesi Latince festa kelimesinden gelir. İlk kez 1200’lü yılların başında kullanıma girmiş ve yerleşmiştir. Festivaller genelde doyasıya yemeklerin yendiği, çevrenin en güzel şekilde süslenip, temizlendiği olgulardı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP