Adana- Türkiye’nin karpuz gereksiniminin dörtte birini karşılayan Adana’da üreticiler, hasat dönemini bekliyor. Bu yıl 150 bin dönüm alana ekilen karpuzlar, verimli topraklarda güneşin tadını alarak büyüdü. Lezzeti ve sulu yapısıyla ünlü Adana karpuzu, sofralara ulaşmak için gün sayıyor.
Uzmanlar, bu yıl verimli bir hasat beklerken, tarlada kilosunun 10 liradan alıcı bulacağı öngörülüyor. Üreticiler, nitelikli ve bol ürünle tüketiciyi sevindirmeyi amaçlıyor. Karpuz severler için sofraları süsleyecek Adana karpuzu, yaz aylarının vazgeçilmezleri arasında yerini almaya hazırlanıyor.
Adana’nın sıcağında büyüyen, serinleten ve tadıyla damakları şenlendiren karpuzlar, bu yıl da üreticisine kazanç, tüketicisine keyif sunacak.
YAZARLAR
24 Mayıs 2025YAZARLAR
24 Mayıs 2025YAZARLAR
24 Mayıs 2025ETKİNLİK
24 Mayıs 2025GÜNDEM
24 Mayıs 2025GÜNDEM
24 Mayıs 2025GÜNDEM
24 Mayıs 2025