Ege İhracatçı Birlikleri Sürdürülebilirlik ve Organik Ürünler Koordinatörü ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, Türkiye’nin kuru meyve üretimindeki güçlü konumunu vurgulayarak, Türk üreticilerinin büyük emekle yetiştirdiği ürünlerin dünya genelinde katma değere dönüştüğünü söyledi.
Dünya Sağlık Örgütü’nün sağlıklı ürünler kategorisinde yer alan çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incirin hem iç pazarda hem de dışsatımı yapan ülkelerde tüketiminin artırılması için yoğun çaba gösterdiklerini belirten Işık, “Sağlıklı nesiller için sağlıklı kuru meyvelerimizin tüketimini artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
Üreticilerin nitelik ve gıda güvenliği odaklı üretim yaptığını söyleyen Işık, kuru meyvelerin pazarlanmasında fuarlar, URGE ve TURQUALITY projeleri, ticaret kurulları ile alım kurulları gibi önemli çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “7’den 70’e herkes gönül rahatlığıyla kuru meyvelerimizi tüketebilir” belirtti.
YAZARLAR
24 Mayıs 2025YAZARLAR
24 Mayıs 2025YAZARLAR
24 Mayıs 2025ETKİNLİK
24 Mayıs 2025GÜNDEM
24 Mayıs 2025GÜNDEM
24 Mayıs 2025GÜNDEM
24 Mayıs 2025