Ülkemizde balık kültürünün geliştiği, en önemlisi hangi balığın ne zaman yenilmesi gerektiği konusunda birçoklarının bilgisi yoktur.
Denize kıyısı olan, özellikle de Karadenizli yurttaşlar balık konusunda en şanslılarıdır denebilir. Ancak iç bölgelere gittikçe balığın yenilmesi bile güçleşir. Etin kılçıklarından ayrılması zorlaşır.
Şimdilik hangi balığın, hangi aylarda yenilmesi gerektiği sorusunun yanıtını verelim, şöyle:
Hamsi – Ocak, Şubat, Kasım, Aralık
Sardalya – Temmuz, Ağustos, Eylül
İstavrit – Ocak, Kasım, Aralık
Mezgit – Şubat, Mart, Nisan, Mayıs
Barbun – Ağustos, Eylül, Ekim
Lüfer – Ocak, Kasım, Aralık
Çipura – Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım
Levrek – Şubat, Mart, Nisan, Mayıs
Uskumru – Ekim, Kasım, Aralık
Palamut – Eylül, Ekim, Kasım, Aralık
Torik – Ocak, Şubat
Kalkan – Ocak, Şubat, Nisan
YAZARLAR
16 gün önceYAZARLAR
21 Aralık 2024YAZARLAR
21 Aralık 2024ETKİNLİK
21 Aralık 2024GÜNDEM
21 Aralık 2024GÜNDEM
21 Aralık 2024GÜNDEM
21 Aralık 2024