DOLAR

34,8834

0.04%
EURO

36,7864

0.43%
ALTIN(gr)

3.047,99

0,07%
BİST 100

10140.4

0,07%


“İzlenen tarım politikası üreticinin de tüketicinin de yaşamını zorlaştırıyor!”      
  • Tarımın Sesi
  • Ekonomi
  • “İzlenen tarım politikası üreticinin de tüketicinin de yaşamını zorlaştırıyor!”      

“İzlenen tarım politikası üreticinin de tüketicinin de yaşamını zorlaştırıyor!”      

ABONE OL
Mayıs 15, 2024 12:01
“İzlenen tarım politikası üreticinin de tüketicinin de yaşamını zorlaştırıyor!”      
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarımın Sesi– CHP Niğde Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, TBMM’de yaptığı konuşmasında, tarım politikasında göz göre göre kendi kendin e yetmeyen ülke duyumuna getirildiğini, iktidarın ülke tarımını gözardı ettiğini söyledi.

İktidarın tarım politikasıyla hem üreticilerin, hem de tüketicilerin zor koşullar yaşadığını belirten CHP’li Gürer şunları söyledi:

“Kendi kendine yetmeyen ülkelerin sorunu var. Bilhassa somut bir örnek hayvancılıkta; 2020 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı, koyunda vekaletle kesim ücreti olarak 975 lira fiyat belirlemişti. Emekli bayram ikramiyesi 1.000 liraydı, bir koyun alınabiliyordu. Bu yıl, 2024’e geldik, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın belirlediği vekaletle kesim ücreti 11.750 lira, emeklinin maaşı 10 bin lira; 1 kurban alınamıyor. Peki, bayram ikramiyesinin alım gücü ne? 3 bin liralık bayram ikramiyesiyle de 3 kilo et alabiliyorsunuz. Raftaki ürün pahalı, üretici de para kazanmıyor.

Niğde’de köylere gittim, patates depoda gene kalmış. Niye kalıyor? Çünkü siyasi iktidarın bu anlamda ilişkileri sürdüren TMO, 4-5 şirketi devreye sokmuş. Şirketler piyasayı kapatmış, çiftçiyi boğmuş; bizim ‘küçük aile tipi işletmesi’ dediğimiz kırsaldaki çiftçinin patatesi de depoda kalmış. Şu an üretici deposunda kilosu 4 lira. Çiftçi arkadaş dedi ki: ‘2,5 liraya vereceğim, gelip alan yok; on beş gün içinde patates çöp.’ Her yerde söylüyorum, çiftçinin ürettiği ürün bu ülkenin millî değeri; Ahmet’in, Mehmet’in ürünü değil. Burada yapılan yanlış bu ülkeye yapılan yanlıştır.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP