Mersin’de arıcılara destek

Mersin’de arıcılara destek

ABONE OL
Ağustos 20, 2023 08:44
Mersin’de arıcılara destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin// Tarımın Sesi– Sosyal belediyecilikte tüm Türkiye’ye model olabilecek birçok projeyi hayata geçiren Başkan Vahap Seçer öncülüğündeki Anakent Belediyesi, sağladığı malzeme, ekipman desteği ile tarımsal faaliyetlerin daha modern, profesyonel bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor.

Bu doğrultuda Mersin’deki her üreticiye dokunan Büyükşehir, arı yetiştiricilerine de el uzattı. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliğinde hayata geçirilen ‘Arı Yetiştiricilerine Alet Ekipman Desteği Projesi kapsamında, birliğe kayıtlı olan ve 100 ile 200 adet arasında kovanı bulunan yetiştiricilere, yüzde 50 hibeli 300 adet bal sağım çadırı dağıtıldı.

Mersin’de arı yetiştiriciliği ile bal üretim çalışmalarını artırmak, potansiyelini geliştirmek, bunu sürdürülebilir kılmak için arı yetiştiricilerine destek verdiklerini belirten Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu, şunları söyledi:

Geçtiğimiz yıllarda temel arıcılık malzemelerinden maske ve körük başta olmak üzere arıcılık malzemelerini dağıtarak, arı yetiştiricilerimizin yanında olmuştuk. Bu sene de, üretilen balların sağılması amacıyla, yetiştiricilerimize bal sağım çadırı dağıttık.

Yapmış olduğumuz projelerin temelinde, eğitime dayalı çalışmalar yer almaktadır. Daha sonra ihtiyaçları belirliyoruz ve belirlenen bu ihtiyaçlar doğrultusunda uygulamaya geçiyoruz. Üretimde giderek artan girdi maliyetlerini azaltmak amacıyla da, yetiştiricilerimizin yanında oluyoruz. Böylelikle hem üretimin devam etmesini sağlıyor, hem de ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz.” 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP