Sultaniye üzümünde hasat sürüyor…

Sultaniye üzümünde hasat sürüyor…

ABONE OL
Ağustos 22, 2023 12:28
Sultaniye üzümünde hasat sürüyor…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyaca ünlü Manisa’nın çekirdeksiz Sultaniye üzümünde hasadı sürerken, kurutma işlemi de başladı.

Üzüm bağlarını inceleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk dışsatımlık üzüm hasadına ilişkin bilgiler verirken şunları söyledi:

“Türkiye’nin çekirdeksiz Sultani üzümünün yüzde 85’inin üretildiği Gediz Ovası’nda hasat yavaş yavaş başlamış durumda. Şekerleme oranı yüzde 22-24 gelen üzümlerimiz çiftçilerimiz tarafından kesiliyor, bandırma işlemi yapıldıktan sonra sergilere alınıyor ve dünyanın dört bir köşesine gidecek olan altın renginde sultani üzümler yolculuğa hazırlanıyor. Gediz Ovası’nda başlayan hummalı çalışmadan sonra dünyanın dört bir köşesine Avrupa’sına, Amerika’sına, Uzak Doğu’suna kadar kuru üzümün gönderildiği bereketli bir ova. Buradaki üreticilerimiz de buranın toprağının dilinden anlayarak üzümü en iyi şekilde yetiştirerek dünya sofralarıyla buluşturuyor. Kuru üzümde öncelikle hasadı yaparken, tozuma yapmadan hasat yapmalı, sergilerde çürük, küflü taneleri sergilerden ayırmak gerekiyor. İyi ve kaliteli kuru üzüm elde etmek için bunlara dikkat etmek gerekiyor. Kuru üzüm yapmak için üzüm kesilirken mutlaka şekerleme oranı yüzde 22-24 olması gerekiyor, üreticilerimizin bu orana mutlaka uymaları gerekiyor. Bu kuru üzümde kaliteyi ve verimi önemli derecede etkiliyor” dedi.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak da bu yıl 200 milyon dolarlık dışsatım amaçladıklarını söyledi.

haber: tarımtv

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP