“Üreticilerimiz fındıkları iyice kuruduktan sonra TMO’ya getirsinler”

“Üreticilerimiz fındıkları iyice kuruduktan sonra TMO’ya getirsinler”

ABONE OL
Ağustos 12, 2023 11:03
“Üreticilerimiz fındıkları iyice kuruduktan sonra TMO’ya getirsinler”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TMO Genel Müdürü Ahmet GÜLDAL, 21 Ağustos’tan sonra randevuların açılacağını belirterek, Karadeniz bölgesinde fındık üretimin yoğun olduğu her ilde her yıl olduğu gibi bu yıl da 60’a yakın alım noktamız hazır olduğunu ayrıca üreticilerimiz fındıkları iyice kuruduktan sonra TMO’ya getirmeleri gerektiğini söyledi.

Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürümüz Ahmet GÜLDAL yakında başlayacak olan fındık hasadı ve alım sezonuna ilişkin açıklamalarda şunları söyledi:

Toprak Mahsulleri Ofisi olarak biz her yıl fındık alıyoruz. Bunun için depolarımızı, planlamalarımızı yaptık. 21 Ağustos’tan sonra da randevularımızı açmış olacağız ve üreticilerimiz randevu alarak 28’den itibaren fındıklarını bize teslim edecekler.

Rutubetli fındık sorunuyla her yıl karşılaşıyoruz. Üreticilerimiz fındıklarının iyice kuruduğundan emin olduktan sonra TMO’ya getirsinler.

Rekolte geçen yılın biraz altında olmasına rağmen Türkiye’nin ihracatını aksatacak bir boyutta değil. Gayet verimli, bereketli. İnşallah kalite de öyle olursa bu güzel fiyatla birlikte üreticilerimiz bereketli ve kârlı bir sezon geçirmiş olacak.

Fındıkta herhangi bir depo problemi yok. Üreticilerimizin bize arz ettiği fındıkları almaya hazırız.

Gerekli bilgilendirmeleri yapacağız. İhtiyaç varsa da orada yeni tedbirler alacağız ama şu an bütün hazırlıklarımız tamam.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP