Üreticiye avokado fidanı desteği

Üreticiye avokado fidanı desteği

ABONE OL
Ağustos 23, 2023 14:31
Üreticiye avokado fidanı desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin/ Tarımın Sesi– Anakent Belediyesi, hayata geçirdiği proje ve hizmetlerle üreticinin her zaman yanında olmayı sürdürürken, bölgede alternatif ürünlerin yaygınlaşmasına, üreticilerin yeni gelir kapılarını açmasına yardımcı oluyor.

Mersinli üreticilere yüzde 50 hibe ile avokado fidanı desteği veren Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, hem bölgedeki tropikal meyve üretim alanının genişlemesine, hem de üreticilerin alternatif gelir elde edebilmesine olanak sunuyor. Avokado fidanı desteği alan üreticiler de dağıtımdan yetiştiriciliğe, hasattan pazarlamaya kadar her zaman yanlarında olan Büyükşehir’in katkılarıyla yeni bir gelir kaynağı elde ediyor.

Geleceğin meyvesi olarak gördüğü avokadoyu yetiştirmek için Anakent Belediyesi’nden 3 yıl avokado fidanı desteği alan Erdemlili üretici Kadir Cerit, avokado ağaçlarına gözü gibi bakıyor ve meyvesini vereceği günü iple çekiyor.

Seracılık Şube Müdürlüğü’nde Ziraat Mühendisi olarak görev yapan Hasan Özdemir, avokado fidanı desteği projesi ilişkin bilgi verirken şunları söyledi:

Mersin genelinde üreticilerimize yüzde 50 hibeli avokado fidanları temin ettik. Bu projeyle üreticilerimizin alternatif yetiştiricilik ve alternatif bir gelir kaynağı oluşturmalarına olanak sağlarken, atıl durumdaki tarım alanlarında yapılan dikimlerle, bu tarım arazilerini daha verimli bir şekilde kullanma imkânı sunuyoruz. Üreticilerimize fidanı teslim etmekle kalmıyor, onların yetiştiricilikteki sıkıntılarını gidermek amacıyla; gerek beslemede, gerek sulamada, gerekse hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemlerinde teknik bilgi aktarımı yaparak da destek sağlıyoruz.

Üreticilerimiz bundan sonraki süreçte, 3-4 yaşlarındaki bir avokado fidanından 20 kilo civarında ürün alabilecekler. 7 yaşını tamamlamış ve daha üstündeki avokado ağaçlarında ise, ortalama 100 kiloyu düşürmeyecek şekilde verim alınacaktır. Pazar piyasasını araştırdığımızda, semt pazarlarında ve manavlarda avokadonun kilogram fiyatının 80-110 lira aralığında değiştiğini görüyoruz.

Besleme, sulama, hastalık ve zararlılar ile mücadele gibi konularda tarım danışmanlarına veya ilaç, gübre bayilerine yönlendirmeler yaparak, üreticilerimizin eksiklerini tamamlamalarını sağlıyoruz.” 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP