Çevre Dostu Çiftçi Kart  Finike’de uygulanacak

Çevre Dostu Çiftçi Kart Finike’de uygulanacak

ABONE OL
Eylül 12, 2023 12:15
Çevre Dostu Çiftçi Kart  Finike’de uygulanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya/ Tarımın sesi– Anakent Belediyesi’nin çevre ve insan sağlığı açısından önemli bir sorun haline gelen tarımsal ambalaj atıklarının toplanması , kontrolü için Kumluca’da 8 noktada başlattığı “Çevre Dostu Çiftçi Kart” projesi diğer ilçelere de yayılıyor. Anakent Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi arasında Çevre Dostu Çiftçi Kart Projesi’nin Finike’de de uygulanmasına yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Başkan Böcek, tarımsal ilaç ambalaj atıklarının insan ve çevre sağlığına zararlarının önlenmesine yönelik olarak başlatılan ve büyük ilgi gören Çevre Dostu Çiftçi Kart Projesi’nin Kumluca’nın ardından Finike’de de uygulanacağını söyledi. Projenin büyük ilgi gördüğünü belirten Böcek, şunları söyledi:

“Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip olan proje sayesinde hem çevreyi koruyoruz hem de üreticimizi destekliyoruz. Çiftçilerimiz bu puanlarla kendilerine yararlı olabilecek ekipmanları ödül olarak kazanıyor. Mobil uygulama sayesinde akıllı toplama konteynerlerinin konumunu ve kazandıkları puanları da takip edebiliyor. Finike ilçemizde 5 bin adet kayıtlı aktif çiftçi bulunuyor. Finike Belediyesi, Finike Ziraat Odası ve Finike İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün de destekleriyle projenin bu bölgede de yaygınlaşmasına yönelik çalışmalarımız sürecek.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP