Çiftçiye güneş paneli desteği

Çiftçiye güneş paneli desteği

ABONE OL
Eylül 8, 2023 13:03
Çiftçiye güneş paneli desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin/ Tarımın Sesi– Anakent Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarım ve hayvancılığa yaptığı destekleri sürdürüyor. Mersin’in yüksek kesimlerinde hayvanlarını otlatan yörük aileler, coğrafi şartlardan dolayı elektrik olmadığı için gündelik ihtiyaçlarını karşılarken zorlanıyordu. Bu kapsamda “Güneş Topluyoruz Sizin İçin” sloganıyla hayata geçirilen ‘Güneş Paneli Desteği’ projesi, küçükbaş hayvancılıkla uğraşan konargöçer ailelerin yaşam standardını yükseltmeye çalışıyor.

‘Güneş Paneli Desteği’ projesinin Mersin il geneli ile kırsalda yaşayan konargöçer aileleri kapsadığını belirten Anakent Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’ndan Ziraat Yüksek Mühendisi Aylin Kutlu, şu açıklamalarda bulundu:

“Projemiz 2023 yılı projeleri arasında yer almakta olup, küçükbaş hayvan yetiştiricilerine ve gezici arıcılarımıza yönelik yapılmış bir proje.

Konargöçer ailelerimiz çadırda ikamet ettikleri için, çoğu zaman karanlıkta hayatlarını sürdürüyor. Bu yüzden onların sosyoekonomik yönden gelişmişliklerini artırabilmek ve onlara daha faydalı olabilmek adına bu projeyi yürüttük. Özellikle küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin, gece hayvan bakımları oluyor. Bunu yapabilmeleri için de ışık kesinlikle şart.

Yetiştiricilerimizin Mersin ili Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne veya Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ne kayıtlı olmaları gerekiyor. Geçmiş yıllarda verdiğimiz güneş panellerinden faydalanan üreticilerimizin yanı sıra, bu projeden hiç faydalanmamış yeni üreticilerimize odaklandık. Arıcılarımızda en az 150 ile 300 arasında kovan sayısı bulunan yetiştiricilerimizin yanı sıra, küçükbaş hayvan yetiştiricilerinde 75 ile 200 arasında hayvanı bulunan yetiştiricilerimize bu desteği sağladık.

Konargöçer ailelerimizin yanı sıra, geçici arıcılarımızın da yaşam standardını yükselterek, coğrafi koşulları ön plana aldığımızda, bu standartları yükselttikleri için ileriye dönük kırsaldan kente göçün de önüne geçmiş olduk.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP