Kırsal kalkınma için üretime destek sürüyor…

Kırsal kalkınma için üretime destek sürüyor…

ABONE OL
Eylül 1, 2023 06:52
Kırsal kalkınma için üretime destek sürüyor…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin/ Tarımın Sesi- Anakent Belediyesi’nin, Mersin’de kırsal kalkınmanın önünü açmak , üreticileri girdi maliyetleri altında ezdirmemek için sürdürdüğü tarımsal desteklerin yeni adresi Akdeniz ilçesi oldu. Anakent Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Akdeniz İlçesi Örtü Altı Sebze Üreticilerine yönelik Sera İpi, Yapışkan Tuzak ve Organik Gübre Dağıtımı Töreni düzenlendi.

Kazanlı Mahallesi’nde düzenlenen etkinliğe, Başkan Vahap Seçer’in yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Emre Yılmaz, İl Başkanı Koral Ömür, Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ve Hasan Ufuk Çakır, muhtarlar, oda temsilcileri, üreticiler ve Anakent Belediyesi bürokratları katıldı.

Törende konuşan Başkan Vahap Seçer, örtü altı yetiştiriciliğinin tarımda ilk yatırımı en yüksek olan üretim çeşidi olduğuna vurgu yaparken şunları söyledi:

“Özel bir bölge, iklim, toprak olacak. Sera yapacaksın, ev inşa eder gibi para harcayacaksın. En pahalı tohumu ve en pahalı gübreyi alacaksın. Her tarafı risk, her tarafı meşakkat. Bir de 24 saat uyumayacaksın. Bir çocuğu yetiştirir gibi yetiştiriyorsunuz. Bazen evi aksatıyorsunuz ama serayı aksatmıyorsunuz. Sizin elinize, yüreğinize, alın terinize sağlık.

Yaşamak için üreteceğiz. Anamur’dan Tarsus’a, Çamlıyayla’dan Mut’a kadar ayrım yapmadan her üreticinin yanında olacağız. Özellikle küçük aile işletmeleri ve altını çizerek söylüyorum; kadın üreticiler başta olmak üzere desteklerimizi sürdüreceğiz. Bizim asıl hedef kitlemiz onlar. Bizim derdimiz küçük üreticiye destek vermek. Yoksa büyük üreticinin zaten sermayesi var. Ona Tarım Bakanlığı destek verecek. Tarım yaşasın diye hükümet olduğumuz zaman nasıl biz bunu düşüneceksek, şimdiki hükümet de bunu düşünecek. Ama Mersin Büyükşehir Belediyesi bu yardımı yaparken önce daha küçük üreticilere, çiftçilere yönelecek.

Her zaman söylüyorum; Bakanlığa model olacak bir uygulama. Çünkü Mersin’de hayvancılık gelişsin istiyoruz. Damızlık veriyoruz ki üretilen hayvanlar ırk olarak bu bölgeye uygun olsun. Tarımı bilen bir başkan, daire başkanı, daire başkanlığında çalışan iyi mühendisler, çalışkan insanlar olursa, bu hizmetler oluyor. Bu ayrımı Mersin halkının yapmasını istiyorum.

Biz bu işi ve görevi eğer iyi yapıyorsak, 11 bin çalışanımızla beraber yapıyoruz. Bir başına yapma lüksüne sahip değiliz. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana o gün nasıl şevk ve inanç içerisindeysek, sizlerden aldığımız desteğin, sorumluluğun bilincinde görevi yapıyorsak, o günden bugüne değişen hiçbir şey olmadı. Yarınlarda da, 2. dönemimizde de olmayacak. Daha çok çalışacağız. Eserlerimizi gördükçe daha çok şevkle ayağımız işimize gidecek, sabah daha erken kalkacağız. Bu iş böyle. Hepimiz çalışacağız, başarılı olacağız.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP