Mısır taban fiyatı üreticiyi kaygılandırdı!

Mısır taban fiyatı üreticiyi kaygılandırdı!

ABONE OL
Eylül 11, 2023 13:07
Mısır taban fiyatı üreticiyi kaygılandırdı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarımın Sesi– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taban fiyat artışı beklentilerinin çok altında kaldığı için zorluk yaşayan mısır üreticilerini, tarlalarında ziyaret etti, üreticiler yaşadıkları zorlukları, gelecek yıl için nasıl sıkıntı yaşayacaklarını anlattı.

CHP’li Gürer de mısırda açıklanan taban fiyatın çiftçiyi mutlu vermediğini, gelecek kaygılarını artırdığını belirterek şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yıl tonu 5700 TL’den alınan mısırın tonuna bu yıl 6000 TL taban fiyat verildi. Bu artış çiftçi giderlerini karşılamıyor. Bu nedenle çiftçi mutlaka bir revize bekliyor. Yemlik mısırda da bu aralar fiyatlar düştü. Taban fiyat; yüksek enflasyon rakamları ve maliyet artışları da dikkate alınarak revize edilmeli, üreticinin mağduriyetini giderecek yeni bir rakam belirlenmeli. Ülkemizde tarımla ilgili sorunlar artıyor. Gübre, ilaç, tohum mazot gibi girdilerde çitçinin desteklenmesi gerekir. Aksi halde, üretim alanları ve çiftçi sayısı sürekli azalacak ve ülkemiz gıdaya erişimde ciddi sorunlar yaşayacaktır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP