Öğrencilere yerel tohum eğitimi…

Öğrencilere yerel tohum eğitimi…

ABONE OL
Eylül 21, 2023 12:04
Öğrencilere yerel tohum eğitimi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eskişehir/ Tarımın sesi– Anakent Belediyesi, Yerel Tohum Üretim Merkezi’nde ürettiği yerel tohumları gerek Eskişehir gerekse Türkiye’nin dört bir tarafına ulaştırırken, tohum takas şenlikleri ile yerel tohumlardan elde edilen fidelerin dağıtımı ve öğrencilere yerel tohumun önemini anlatan teorik, pratik eğitimlerle farkındalık yaratmaya devam ediyor.https://tariminsesi.com.tr/

Bu kapsamda Anakent Belediyesi Yerel Tohum Üretim Merkezi’ni ziyaret eden Meserret İnel İlkokulu öğrencileri unutamayacakları bir gün geçirdiler.

Anakent Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı görevlileri, öğrencilere yerel tohumun ekilmesi ile başlayan tüm aşamaları anlatıldı. Öğrenciler yapılan bilgilendirme sonrası kendi elleriyle ektikleri yerel tohumlarla diktikleri fidelerden elde edilen ürünlerin yerel tohum çıkartma işlemine katıldılar. Yerel tohumlardan elde edilen ürünlerin hasat işlemi hakkında da bilgiler öğrenen minikler, sürdürülebilir yerel tohum konusunda da önemli bir farkındalığa imza attılar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP