Süper bitki ‘Aronya’nın ilk hasadı yapıldı…

Süper bitki ‘Aronya’nın ilk hasadı yapıldı…

ABONE OL
Eylül 27, 2023 12:30
Süper bitki ‘Aronya’nın ilk hasadı yapıldı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya/ Tarımın Sesi- Anakent Belediyesi, geçtiğimiz yıl Gazipaşa’da çiftçilere geleceğin meyvesi olarak adlandırılan, antioksidan değeri yüksek ‘Aronya’ fidesi hibe etti. Belediyenin yaptığı desteklerden sonra Gazipaşa bölgesinde alternatif ürün yetiştiriciliği gelişti. Özellikle genç çiftçilere yapılan destekler bölgede ‘Aronya’ üretimi arttı.

Verilen destekle 2 dönümlük alanda Aronya bitkisi yetiştiren genç çiftçi Serkan Uysal, ilk hasadını yaptı. Aronya üretici Serkan Uysal, ilk hasadını Anakent Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e sundu. Başkan Böcek, genç girişimciyi kutlayarak, “Serkan kardeşimi tebrik ediyorum. Çok güzel ürünler yetiştiriyor. Genç çiftçilerimize Büyükşehir Belediyesi olarak gereken her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Gazipaşa’da çiftçilikle uğraştığını söyleyen Serkan Uysal, “Alternatif bitkiler üzerine üretimler yapıyorum. Büyükşehir Belediyesi 1,5 yıl önce Aronya fidesi hibe etti. Üretim sürecinde de bizleri destekledi. Muhittin Başkanımıza ilk hasadı getirdik. Gazipaşa da genç çiftçiler olarak bir internet sitesi kurduk ve üretimlerimizi bu site üzerinden tüm Türkiye’ye satıyoruz. Organik ürünler yetiştiriyoruz. Muhittin Başkanımız bizlere ne kadar değer vermiş olduğunu göstermiş oldu. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmalarımıza devam ederek çeşitli meyve ve bitki üretimleri yapacağız” diye konuştu.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP