Tarfin’den yatırımcılara, çiftçilere güven atağı…

Tarfin’den yatırımcılara, çiftçilere güven atağı…

ABONE OL
Eylül 19, 2023 09:39
Tarfin’den yatırımcılara, çiftçilere güven atağı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni tarım sezonuna 1200’den fazla satış noktası ile 500 bini aşkın Tarfin Mobil kullanıcısıyla güçlü bir başlangıç yapan Tarfin, çiftçiler için sunduğu Gelir Korumalı Paket’i genişletmeyi, ayrıca daha fazla çiftçiye sürdürülebilirlik sağlamayı amaçlıyor.

Pasha Yatırım Bankası aracılığı ile OMG Capital Advisors danışmanlığının hazırladığı Tarfin Gelir Korumalı Paket Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) dışsatımı, anamal üzerinden yatırım yapılmasının önünü açıyor. Bu ürün yatırımcılar için yatırım değeri yüksek bir ürün olmakla birlikte, buğdayı bir girdi olarak kullanan un, yem, makarna, bisküvi fabrikaları için üretimlerini fiyat dalgalanmaları riskinden koruyan bir yatırım aracı olarak da öne çıkıyor.

Konunun daha iyi anlaşılabilmesi için açıklamalarda bulunan Tarfin CEO’su Mehmet Memecan, şunları söyledi:

“Tarfin olarak teknolojilerimizle çiftçi ve tarım bayilerimizin hayatlarına katma değer sağlıyor, yatırımcıları tarım sektörüyle buluşturmaya devam ediyoruz. Sektörü büyütmek için devletin sunduğu projelere ek olarak özel sektöre de görev düştüğünün farkındayız ve bu bilinçle gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Girdi maliyetlerindeki artışla mücadele eden çiftçimize destek olmak ve üretimdeki belirsizliği ortadan kaldırmak amacıyla Gelir Korumalı Paket’in ilk VDMK ihraçlarını geçtiğimiz tarım sezonunda başarıyla gerçekleştirdik. Yakın dönemde, Gelir Korumalı Paket’e ve bu paketin değerine odaklanarak, ihraçların sayısını artırmayı planlıyoruz.

Gelir Korumalı Paket, çiftçilere giderlerini gelirlerine endeksleyebilecekleri bir alternatif sunuyor ve maliyet belirsizliğini ortadan kaldırarak çiftçilere rahat bir nefes aldırıyor. Bu paket ile tarımsal alışveriş sırasında Türkiye Ürün İhtisas Borsası’ndaki (TÜRİB) ekmeklik buğday fiyatlarının ortalaması baz alınıyor ve çiftçi, ödeme tarihinde yine aynı borsanın fiyatlarına endeksli olarak ödemesini gerçekleştiriyor. Tavan fiyat uygulaması sayesinde, girdi alışverişinin çiftçi için belirli bir tutarı aşmaması sağlanıyor. TÜRİB piyasasının şeffaf fiyat yapısı sayesinde, çiftçiler fiyatları güvenle takip edebiliyor. Tarfin, bu paketiyle yeni tarım sezonunda sektöre öncülük yapacak bir projeye imza atmış oluyor.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP