Üretim ile dışsatımda biyoteknik çaba…   

Üretim ile dışsatımda biyoteknik çaba…  

ABONE OL
Eylül 15, 2023 12:17
Üretim ile dışsatımda biyoteknik çaba…   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarımın Sesi– Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ile Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak hem üreticilerin hem de dışsatımcıların yanında olduklarını belirtti.

Açıklamasında, kalıntısız üretim ile nitelikli üretim için çabalarını sürdürürken, bir yandan da biyoteknik çabaların kritik bir rolüne vurgu yapan Uçak, şunları söyledi:

“Dünyada narenciye üretiminde 8.sırada, ihracatında ise 4.sırada yer alıyoruz. Bu sezon bu bölge için narenciye rekolte tespit çalışmamızı yaptırdık ve verimin oldukça iyi olduğunu gördük. Bu verim artışını bu yıl fırsata çevirebileceğimizi umuyorum. Üretim kalitemizin de artmasıyla hem üretimde hem de ihracatta daha üst basamaklara yükselmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Özellikle biyoteknik mücadelemize verdikleri destek ve koordineli çalışmaları için Tarım ve Orman İl Müdürümüz Ahmet Ökdem’e, değerli ilçe müdürlerimize, kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza bölge vekillerimize, üreticilerimize teşekkür ediyorum.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP