Yumaklı’nın,”Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkında Yönetmelik” açıklaması
  • Tarımın Sesi
  • Gündem
  • Yumaklı’nın,”Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkında Yönetmelik” açıklaması

Yumaklı’nın,”Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkında Yönetmelik” açıklaması

ABONE OL
Eylül 14, 2023 14:57
Yumaklı’nın,”Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkında Yönetmelik” açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Şehir Buluşmaları” izlencesi kapsamında Kütahya Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde basın mensuplarıyla buluşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ,”Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkında Yönetmelik”in Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesine ilişkin açıklama yaptı.

Bakam Yumaklı’nın sözleri şöyle:

“Bu yönetmelikle ilgili kanun 5 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlanan Tarım Kanunu’ndaki değişikliklerin bir sonucu. Bunlardan en önemlisi tarımsal planlamaydı. Bu minvalde hızlı bir şekilde yönetmelik çalışmasına başlamıştık. 81 ilimizde temsilcileriyle bir araya gelerek tarımsal planlamanın nasıl olması gerektiğiyle alakalı mutabakatlar sağlandı. Yönetmeliği olgunlaştırmak için fikir ve düşünceler alındı. Çok şükür bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 40-50 yıllık bir hikayesi var. Her konuşulduğunda ‘ya aslında bizim tarımsal potansiyelimiz çok ama biz şu tarımda planlamayı bir türlü hayata geçiremedik’ serzenişleri vardı. İnşallah biz bunun en önemli kısımlarını geçtik. Artık bundan sonrası, el ele vererek üreticilerimizle, ilgili şehirlerdeki dinamiklerle bunun uygulanmasını sağlamak.

Ülkemizin tarım potansiyelini elimizdeki varlıklarımızla, yani su varlığımızla, toprak varlığımızla, iş gücü varlığımızla, teknoloji varlığımızla planlayarak ihtiyacın ne kadar altında ya da ne kadar üzerinde olduğunu da bu planlamanın temel ve odak noktası olarak dikkate alarak Türkiye’de gerçekten hem çiftçinin güçleneceği, sürdürülebilir, öngörebileceği bir üretimin yapılmasını sağlamak.

Yaptığımız ve yapacağımız bu düzenlemelerden tabii ki Kütahya da nasibini alacak. Tarım alanlarının özellikle Kütahya’da kayıtlılığının arttırılması en önemli gündem maddelerimizden bir tanesi.”

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP