Cevizleri makine soyuyor

Cevizleri makine soyuyor

ABONE OL
Ekim 19, 2023 13:35
Cevizleri makine soyuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin/ Tarımın Sesi– Silifke’de ceviz üretimi yapan üreticinin günlerce süren kabuk soyma derdi, Anakent Belediyesi’nin hediye ettiği ceviz soyma makinesi ile sona erdi.

Her hasat zamanı ceviz soyma zorluğunun derdine düşen üretici için, üretimin en zor aşamasını soyma kısmı oluşturuyordu. Günler alan soyma işleminde hem zaman, hem de iş gücü açısından kayıp yaşayan üreticilerin, ellerinden çıkmayan ceviz lekeleri de sıkıntının bir başka boyutuydu. Ancak Büyükşehir Belediyesi’nin yerinde yaptığı alet ve ekipman destekleri, üreticinin en büyük çıkış kapısı oluyor.

Tarımsal Hizmetler Dairesi’nin yerinde incelemeler yaparak Silifke Cambazlı Köyü Sulama Kooperatifi’ne teslim ettiği makine, üreticilerle buluştu ve toplanan cevizleri soymaya başladı. Üretici artık, günlerini alan yaklaşık 1000 kilogram cevizi soyma işlemini, makine sayesinde birkaç saat içinde tamamlıyor. Gelen makine, ağırlıklı olarak soyma işlemini gerçekleştiren üretici kadınları mutlu etti. Bitmeyen ev işlerinin yanı sıra günlerce ceviz kabuğu soyan kadınlar, işin birkaç saatte bittiğini görünce rahatladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP