Eskişehir’de küçükbaş hayvancılıkta yeni dönemi

Eskişehir’de küçükbaş hayvancılıkta yeni dönemi

ABONE OL
Ekim 12, 2023 12:38
Eskişehir’de küçükbaş hayvancılıkta yeni dönemi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eskişehir/ Tarımın Sesi– Kırsal Kalkınma Projeleri ile Türkiye’de birçok yerel yönetime örnek olan ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak üzere damızlık hayvan desteği çalışmalarını sürdüren Anakent Belediyesi, bu alanda önemli bir iş birliğine daha imza attı.

Anakent Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ve Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum’un imzaladığı protokollerle ilçelerde küçükbaş hayvancılığın teşvik edilmesi, desteklenmesi, yetiştirilmesi, geliştirilmesi ve ilçelerin damızlık küçükbaş hayvan merkezi olması amaçlanıyor.

Anakent Belediyesi’nde düzenlenen imza töreninde konuşan Başkan Büyükerşen, “Büyükşehir Belediyemizin küçükbaş hayvancılığın yaygınlaştırma projeleri sürüyor. Seyitgazi ve Mihalıççık Belediyeleri ile protokol imzalayarak hem küçükbaş damızlık hayvan verilmesi hem de ağıl yapımı konusunda destek sağlayacağız. Ayrıca hayvanların bakımı, sağlık kontrolleri ile ilgili de süreçler takip edilecek. İlçelerde yaptığımız damızlık hayvan desteklerinin iyi sonuç vermesiyle şimdi de böylesi önemli bir adım daha atıyoruz. Bu proje büyük sıkıntı yaşayan köylülerimize bir çeşit sermaye yatırımıdır. Her geçen gün ekonomik sıkıntı yaşayan köylülerimizin üretime devam etmesi açısından bu tip çalışmalar büyük önem kazanıyor. İlçelerimize hayırlı ve bereketli olsun.” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP