Limon dalında 2, markette 20 lira!

Limon dalında 2, markette 20 lira!

ABONE OL
Ekim 2, 2023 15:31
Limon dalında 2, markette 20 lira!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana/ Tarımın Sesi– Limon üreticisi yaptığı masrafı karşılayamamanın kaygısını yalıyor. Marketlerde, pazar yerlerinde bile fiyatı 15- 20 lira olan limon, üreticinin elinde 1,5- 2 lira gibi bir fiyatla değerlendiriliyor.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut’un görüştüğü, Adana’nın Yüreğir İlçesi’ne bağlı Havutlu Beldesi’ndeki limon üreticileri sorunlarını anlatırken, çiftçi Tayfur Algül, şunları anlattı:

“Geçen sene 7 liraya satılan limon bahçede şimdi 1.5 lira. Dalında 1.5 lira olan limon nasıl markette 20-25 lira oluyor? Çiftçi kazanamayıp eksiye düşerken tüccar nasıl yüzde 500 kar ediyor? Neyin maliyeti düştü de limon fiyatları düşüyor? Bu durum zoruma gidiyor. Bu limonun maliyeti ortadayken tüccar limona 1.5 lira veriyor. Limon üreticisi destek bekliyor” diye konuştu. Limon üreticisi Cemil Dayan ise, “Eskiden narenciye ürünleri para ederdi, artık durum kötü. Hasat var ama ürünü soran yok. Maliyetler pahalı, Rusya ve Ukrayna gibi ülkelere yeteri kadar ihracat yapılmıyor. 100 dönüm limon bahçesi bekliyor. Zaten bu limon 20 gün sonra dalında kalırsa bozulur. Çiftçi daha fazla zarar etmemek için malını satmak istiyor. En azından gübre ve mazot masrafını kurtarmaya çalışıyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP