Susuz topraklar suyla buluşuyor…

Susuz topraklar suyla buluşuyor…

ABONE OL
Ekim 7, 2023 08:11
Susuz topraklar suyla buluşuyor…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya/ Tarımın Sesi– Anakent Belediyesi kapalı devre sulama sistemleri ile susuz toprakları suyla buluşturmayı sürdürüyor. Korkuteli Yukarıkaraman Mahallesi’ne de Kapalı Sistem Sulama Tesisi yapılıyor. İlk etabı tamamlanan proje kapsamında mahalleye yaklaşık 5 bin metre isale hattı döşenerek damlama sulama sistemine geçilecek.

5 bin metrelik hattın 2 bin metresi üç aylık bir çalışmayla tamamlanırken, çiftçiler de bahçeleri ile tarlaları için damlama sulama borularını döşedi. Sulama sisteminin etkilerini kısa sürede gördüklerini söyleyen üreticiler, sebze meyveleri ihtiyaç duyduğu an sulayabildikleri için verimin arttığına dikkat çekti.

Anakent Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürlüğü tarafından yaşama geçirilen proje ilişkin bilgi veren Ziraat Mühendisi Merve Güneş Bahşi, “Yıllardır çözüme kavuşturulamayan vahşi sulama yöntemiyle sulama yapıldığı için bölgede aşırı su kaybı yaşanıyordu ve sulama suyu yetersizliği çiftçilerin adeta kabusu haline gelmişti. Başkan Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma ilkeleri doğrultusunda Korkuteli Yukarıkaraman köyü kapalı sistem sulama tesisi yapımına başlamış bulunuyoruz. Kapalı sistem sulama tesisi ile yaklaşık 5 bin metre isale hattı döşenerek 500 dekar tarım arazisinin sulama suyu ihtiyacını karşılamış olacağız” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP