Tarımda farkındalık çocuklar için…

Tarımda farkındalık çocuklar için…

ABONE OL
Ekim 8, 2023 09:13
Tarımda farkındalık çocuklar için…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin/ Tarımın Sesi- Anakent Belediyesi, Akdeniz İlçesinde yer alan Huzurkent Muhittin Aybaş İlkokulu öğrencilerini, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Gençlik Kampı’nda ağırladı. Bölgenin en büyük oyun parkuru olan Survivor parkurunda da kendi sınırlarını keşfeden çocuklar, gün boyu gönüllerince eğlendiler.

Tarsus Gençlik Kampı’nda her gün bir grup ziyaretçi ağırladıklarını belirten Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, etkinliğe ilişkin şunları söyledi:

“Tarsus Gençlik Kampı’nda çocuklarımız her gün bizi ziyaret ediyorlar ve buraya oyun oynamaya geliyorlar. Aynı zamanda burada tarım alanlarımız var. Tarım bölgesinde olduğumuz için, mümkün olduğunca özendirici çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Bugün çocuklarımızla birlikte tatlı patates ektik. Onu suladılar. Arada sırada bu tip ekim faaliyetlerine çocuklarımızı da katıyoruz.

Artık iklim krizimiz var. Kadın ve çocuk çalışmalarımızda yerel tohumlarımızı, yerel tarım ürünlerimizi kullanmaya önem veriyoruz. Ayrıca insanların, kolay yetişebilen ürünleri kendi bahçelerinde, balkonlarında, evlerinin önünde yetiştirebilmeleri için de bir bilinç ve farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bu tarz çalışmalarımız önceden vardı, bundan sonra da devam edecek. Daha önce burada şeftali ve erik ağaçlarımız vardı. Bunun yanı sıra biber, fasulye, patlıcan gibi ürünler de ekmiştik. Dönem dönem bu tür faaliyetlerimiz oluyor.” 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP