Karataş Limanına Su Ürünleri Kontrol Teknesi…

Karataş Limanına Su Ürünleri Kontrol Teknesi…

ABONE OL
Ocak 24, 2024 08:33
Karataş Limanına Su Ürünleri Kontrol Teknesi…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri ile Yetiştiriciliği Şubesi’nin kullanması için alınan Su Ürünleri Kontrol Teknesi Karataş Limanında denize indirildiği öğrenildi.

Tarımtv’de yer alan habere göre, Muğla’da yapılan ve karayoluyla Adana’ya getirilen son teknolojiyle donatılan tekne ile 160 kilometre kıyı şeridine sahip Adana’da kıyılarında denetimler daha hızlı olacak.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, kontrol teknesine ilişkin şunları söyledi:
Betmuze
“Su ürünleri yetiştiriciliği konularında hem içsu hem de denizde yaptığımız yetiştiricilikte, ihracat ve iç tüketim açısından büyük bir filonun avcılık faaliyetinin denetlenmesi gerekiyor. Bu denetim insan sağlığı açısından, yetiştiriciliği ve avcılığı yapılan balıkların ve diğer deniz canlılarının bundan sonraki zaman dilimi içerisinde de ulaşılabilir olması, neslinin korunması açısından bizler için çok önemli. Bu denetimi de tabii teknemiz olmadan yapamayacaktık. Bakanlığımızın destekleriyle bu eksik giderildi ve bugün teknemizi suya indirdik. Bundan sonraki süreçte su ürünleri mühendislerimizle birlikte denizdeki avcılık faaliyetleri daha iyi bir şekilde, daha sıkı ve hızlı bir şekilde denetlenecek ve vatandaşlarımıza daha sağlıklı deniz ürünlerini sunmuş olacağız. Bizim arzu etmediğimiz zamanlarda ve arzu etmediğimiz şekillerde  yapılan avcılığın da önüne geçmiş olacağız.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP