Mersinli çiftçiye “Anakent” desteği…  

Mersinli çiftçiye “Anakent” desteği…  

ABONE OL
Kasım 24, 2023 13:05
Mersinli çiftçiye “Anakent” desteği…  
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin/ Tarımın Sesi– Artan girdi maliyetlerine yetişemeyen çiftçilere destek olayı sürdüren Anakent Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, üreticinin yanında olmayı sürdürüyor. Mersin’in 13 ilçesinde, büyükbaş hayvancılıkla uğraşan çiftçilere ‘mısır flake yem desteği’ne devam ediyor.

Destek Büyükşehir’den Üretim Çiftçiden sloganıyla başlatılan mısır flake yem dağıtımı projesi kapsamında Tarsuslu üreticiler yemlerine kavuşurken; Akdeniz, Aydıncık, Bozyazı, Çamlıyayla, Erdemli, Mezitli, Toroslar ve Yenişehir ilçelerindeki 395 büyükbaş hayvan yetiştiricisine de toplam 246 bin 400 kg mısır flake yem desteği ulaştırılacak.

Özelikle süt üretimi yapan büyükbaş hayvan yetiştiricilerine desteklerin ulaştırıldığını kaydeden Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığında Veteriner Hekim Seçil Basılgan, Tarsus’ta yem dağıtımının 2. etabını tamamladıklarını belirtti. Basılgan, “Tarsus’ta bulunan 231 çiftçimizin yem desteklerini tamamlamış olduk. Sırada Yenişehir, Mezitli, Akdeniz, Erdemli ve Toroslar ilçelerimiz var. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak küçük üreticilerimizin her zaman yanında olmaktayız, bunun için de büyükbaş hayvan yetiştiricilerine destek olarak mısır flake dağıtımı yapmaktayız” sözlerine yer verdi.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP