Almanya’da çiftçiler sokakta…

Almanya’da çiftçiler sokakta…

ABONE OL
Aralık 20, 2023 08:26
Almanya’da çiftçiler sokakta…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanyalı çiftçiler, bütçe kesintilerini protesto etmek için traktörlerle Berlin‘in merkezine geldi.

Çiftçilerin gerçekleştirdiği protesto eyleminde, Brandenburg Kapısı çevresinde bir araya gelen konvoy, yüzlerce traktörle yaklaşık 3.000 çiftçinin buluşmasına neden oldu.

Koalisyon hükümetinin lideri Olaf Scholz, ülkede çiftçilerin yararlandığı vergi ayrıcalıkları ile sübvansiyonları iklim değişikliğinin önemli bileşenlerinden olan, tarım endüstrisindeki sera gazı salımlarını azaltmak üzere  yaptıkları düzenlemeler çerçevesinde kaldırmayı planlıyordu.

Buna göre, çiftçiler artık kullandıkları dizel için vergi indirimi ya da tarım araçları için araç vergisinden muafiyet alamayacaktı.

Sosyal Demokratlar (SPD), Hür Demokratlar (FDP) ve Yeşiller‘den oluşan hükümet koalisyonu, söz konusu bütçe kesintilerini geçen hafta duyurmuştu.

Koalisyon liderleri gelecek yılın bütçesindeki 17 milyar euroluk (18,5 milyar dolar) boşluğu doldurmaya yönelik tedbirler üzerinde anlaşmaya varmış, bunu bazı bakanlıkların harcamalarında azaltma ile diğer önlemlerin yanı sıra iklime zarar veren sübvansiyonları azaltarak başaracaklarını söylemişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP