Dışsatımı en çok artan gıda makarna!

Dışsatımı en çok artan gıda makarna!

ABONE OL
Aralık 9, 2023 10:29
Dışsatımı en çok artan gıda makarna!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, TÜİK Dış Ticaret Verileri göz önünde bulundurularak hazırlanan Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) Dijital Veri Paneli’ne göre gıda ve içecek sektörüne ilişkin rakamlardan örnekler verdi.

Gündüzalp, Tarımdan Haber’de yer alan bilgiye göre, dışsatımı en yüksek gıda ürününün makarna olduğunu belirtirken şöyle dedi:

“Bu yılın Ocak-Ekim döneminde geçen yıla göre karşılaştırıldığında ihracatı en fazla artan sektörlerin başında %58’lik oran ve 515 Milyon Dolar’la Makarna sektörü geliyor.

Verilere göre Makarna sektörünü 230 Milyon Dolar ile Hayvan Yemi sektörü takip ediyor. Fakat hayvan yemi sektöründe ithalatımız 4.6 Milyar Dolar. Öte yandan TÜİK verilerine göre belirtilen dönemde 214 Milyon Dolar Şeker ve Şekerli Mamuller sektöründe, 213 Milyon Dolar Yaş Meyve Sektöründe ve 202 Milyon Dolar Sebze sektöründe ihracat yapıldı.

İhracatı en fazla düşen sektör ise 250 Milyon Dolar ve %30’luk oranla Beyaz Et sektörü oldu. Ayrıca Süt ve Süt Ürünleri sektörü 234 Milyon Dolar ihracat gerçekleşti ve geçen yıla göre %45 oranında düşüş tespit edildi. Canlı Hayvan sektöründe ise %50’lik düşüş meydana geldi ve 53 Milyon Dolar ihracat gerçekleşti.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP