Etin dışarıdan getirilmesi çözüm değil!

Etin dışarıdan getirilmesi çözüm değil!

ABONE OL
Aralık 12, 2023 12:17
Etin dışarıdan getirilmesi çözüm değil!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarımın Sesi– Et fiyatlarındaki artışın doğrudan üreticiye bir etkisinin olmadığına değinen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yanlış uygulamalar sürerse yılbaşından sonra etin kilosunun bin liraya dek yükseleceğini söyledi.

CHP’li Gürer, girdi maliyetlerinin fiyatlarda öneminin büyük olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

“Fiyatlar artıyor. Bu artıştan besiciye, üreticiye para kalmıyor. Üretici de bu durumda hayvanını kesime gönderiyor ve bu kez ithal hayvan getiriliyor. O da çözüm olmuyor. Besici kazanmıyor. Vatandaş et ve süt fiyatı arttıkça yanına varamıyor. Birileri bu işten de aracılık, ithalat yoluyla vurgun vuruyor.

Biz defalarca kez uyardık, süt inekleri kesime gönderilmesin dedik. Ama siyasi iktidar sesimizi duymadı. Görünen o ki hayvancılık giderek sorunlu hale geliyor. Önümüzdeki süreçte et fiyatlarındaki artış da devam edecek gibi. Bununla ilgili planlama yapılması gerekiyor. Yem fiyatları mutlaka düşürülmeli ve aracılık sistemin yeniden gözden geçirilmelidir. İthal çözüm değil. Yerli üretici, besici, süt inekçiliği korunmalı, Cumhurbaşkanlığı 2024 yılı program gerekçesinde et üretimi artan nüfusa göre düşeceği görülüyor. Bu da sorunun giderek derinleşeceğinin işareti. Bir hayvan iki yıldan önce verimli olamaz. Süreç doğru yönetilmezse et ve sütte işler daha da ağırlaşacak. Et ve sütte tehlike çanları çalıyor.”

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP