Mersin’de tarımsal destekler sürüyor   

Mersin’de tarımsal destekler sürüyor  

ABONE OL
Aralık 2, 2023 10:11
Mersin’de tarımsal destekler sürüyor   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin/ Tarımın Sesi– Anakent Belediyesi, kentin her noktasındaki üreticiye dokunarak, üretimi desteklemeye ve tarımsal kalkınmanın önünü açmaya devam ediyor. Bu kapsamda tarımsal destek ataklarını sürdüren Anakent, Badem Fidanı Dağıtım Töreni ile de Gülnarlı üreticilerin yüzünü güldürdü. Başkan Seçer de törene katılarak üreticilerle buluştu.

Seçer, buluşmada yaptığı konuşmasında, Anakent olarak görevlerinin; emek eden ve çalışan üreticilere destek olmak olduğunu vurguladı. Gülnar’dan çok zeki insanlar çıktığını belirten Seçer, şunları söyledi:

“Sizler de tarımı, hayvancılığı biliyorsunuz. Mersin bir tarım bölgesi. Gülnar tarımın ve hayvancılığın olduğu bir bölge. İnsanların geçim kaynağı tarım ve hayvancılık. Biz tarımda önemli destekler yaptık. Bugün burada badem fidanı dağıtacağız. Mersin’de çiftçilerimize, üreticilerimize bugüne kadar toplam 1 buçuk milyon fide-fidan dağıttık. Bunun 175 bin adetini Gülnar’da dağıttık. Yine bugün burada 113’ü kadın, 305 üreticimize 9 bin 149 adet badem fidanı dağıtacağız. Bereketli olsun.” 

Bugüne kadar Mersin’de toplam 34 bin 212 adet badem fidanı dağıtımı yaptıklarının altını çizen Seçer, bu sayının 2024, 2025, 2026 yıllarında da artarak süreceğini vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP