“Salgın hastalık döneminde hiçbir şeyin eksikliği çekilmedi!”

“Salgın hastalık döneminde hiçbir şeyin eksikliği çekilmedi!”

ABONE OL
Aralık 11, 2023 16:28
“Salgın hastalık döneminde hiçbir şeyin eksikliği çekilmedi!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, Ulusal Hububat Konseyinin (UHK), Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ile düzenlediği “2023 Yılı Hububat Değerlendirme ve 2024 Yılı Beklentileri Paneli”ne katıldı. Burada TMO’nun 2023 yılı alım faaliyetleri ile 2024 yılı beklentilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TMO’nun web sitesinde yer alan habere göre, dünyanın herhangi bir yerinde oluşabilecek bir olumsuzluk ya da yıkımın tüm sektörleri etkileyecek boyutta sonuçlanabileceğini belirtirken, salgın hastalık döneminde dünyanın diğer birçok ülkesinin aksine hiçbir şeyin eksikliğinin çekilmediğine vurgu yapan Güldal, açıklamasında şunları söyledi:

“Tedarikli olmak zorunda olduğumuzu hep biliyoruz. Geçmişte tedariklerimizi yurt dışından yaptığımız dönemler de oldu. Türkiye’de özellikle salgın hastalık döneminde dünyanın diğer birçok ülkesinin aksine hiçbir şeyin eksikliği çekilmedi. Bizim muhatap olduğumuz un, makarna, yem gibi genel gıda maddelerinde devlet vermiş olduğu destek ve katkılarla hiçbir sıkıntıyı üreticimize yansıtmadı. Devletimiz vermiş olduğu katkılarla ellerini taşın altına koyarak hiçbir problemi, sıkıntıyı tüketiciye, insanımıza yaşatmadı. O süreçleri geçirdik çok şükür.

2023 yılı ülkemiz açısından da oldukça bereketli bir yıl oldu. 2021 yılında kuraklık neticesinde 17,7 milyon tona kadar düşen buğday üretimimizin 2023 yılında 21,8 milyon tona kadar yükseldiğini değerlendiriyoruz.

Makarnalık buğday üretimimiz son 18 yılın en yüksek rekoltesine ulaştı. 2021 yılında 3,15 milyon tona kadar inen makarnalık buğday üretimimizin 2022 yılında 3,75 milyon tona, 2023 yılında da 4,3 milyon tona (%15 artışla) ulaştığını değerlendiriyoruz.

Günlük ortalama 200 bin ton alım rakamına ulaştık. Bu rakamlar önceki yıllarda 100-110 bin ton iken bu yıl bu rakamı iki katına çıkardık. Alım operasyonlarında 2.500 personelimiz görev yaptı. Ülke genelinde 614 alım noktası ile üreticilerimize hizmet verdik, vermeye devam ediyoruz.  TMO’nun deneyimi ve personelimizin özverisi ile tüm zamanların alım rekorunu kırdık. Üreticilerimiz, 13 milyon tonun üzerinde ürünü Kuruluşumuza teslim ederek bu gururu duymamıza vesile oldu.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP