Hayvancılıkta sancılı süreç…

Hayvancılıkta sancılı süreç…

ABONE OL
Ocak 17, 2024 12:09
Hayvancılıkta sancılı süreç…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarımın Sesi– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, et ve süt üretiminde yaşanan sorunlara değindi.

Raftaki fiyat artışlarının vatandaşın ete, süte ve bu ürünlerden mamul ürünlere ulaşımının zorlaştırdığını belirten Gürer, siyasi iktidarı bu konuda ivedi önlem almaya çağırdı.

Türkiye’de tarım kesiminde yaşanan sorunların her geçen yıl biraz daha arttığına işaret eden CHP’li Gürer, hayvancılıkta ve bitkisel üretiminde başlayan sancılı sürecin devam ettiğine değindi.

Ulusal Süt Konseyi’nin çiğ süt için 13,5 lira tavsiye fiyatı belirlediğini anımsatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, artan maliyetler karşısında açıklanan tavsiye fiyatın üreticinin beklentilerinin altında kaldığını vurguladı.

Çiğ sütün litre fiyatının en az 15 lira olması yönünde beklenti içerisinde olan süt üreticisinin belirlenen tavsiye fiyatına bile çoğu zaman süt satamadığına vurgu yaptı.

Küçük aile tipi işletmelerde sütün saklanma olanağı olmadığından bu işletmelerin süt sağılır sağılmaz aracılara satmak zorunda kaldığına dikkati çeken CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu nedenle çiğ sütün tavsiye fiyatının 1,5 -2 lira altında satıldığını aktardı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP