Kuru meyve sektöründen Brüksel’de üst düzey görüşmeler…

Kuru meyve sektöründen Brüksel’de üst düzey görüşmeler…

ABONE OL
Ocak 26, 2024 17:04
Kuru meyve sektöründen Brüksel’de üst düzey görüşmeler…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarımın Sesi– TİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Birol Celep, Brüksel’de üst düzeyde görüşmelerin başladığını söyledi.

Celep, kuru meyve sektörünün dünyada etkinliğini artırmak için çaba harcadıklarını belirttiği konuşmasında şunları söyledi:

Türkiye İhracatçılar Meclisi, ülkemiz ihracatçılarını ulusal ve uluslararası arenada temsil etmek, pazar alanlarımızı genişletmek ve ihracat kapasitemizi arttırmak adına faaliyetlerini sürdürüyor. Gıda sektörlerimizin ihracatını arttırmak adına ihracatçılarımızın uluslararası toplantılarda temsil edilmesi büyük önem arz ediyor. Bu sebeple 30 Kasım 2023’te Brüksel’de Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda AB Yüksek Düzeyli Tarım Diyaloğu İş Dünyası Oturumlarında ihracatçılarımızın temsil edilmesi adına sektörlerimizin katılımı ve tanıtımı organize edildi. Toplantıya AB tarafından COPA-COGECA, CELCAA, COCERAL, FEDIOL ve FRUCOM temsilcileri katılım sağladı.

Toplantıda tarım sektörlerimizin ihracat kapasiteleri ve karşılıklı beklentiler dile getirildi. Pazar alanlarımızı genişletmek ve ihracat miktarımızı arttırmak adına Turquality Projeleri çalışmaları devam etmektedir. Geleneksel pazarlardaki payın korunması ve yeni pazarlardan pay alınması amacı ile kuru meyve ve mamulleri sektörü için yazılan projemiz de Ticaret Bakanlığına arz edildi. Sektör bazlı projelerimiz dışında TİM Tarım Kurulu olarak Türk gıda sektörünün bir bütün olarak tanıtılması ve ihracatçılarımızın alıcılar nezdinde en fazla görünür olduğu fuar ve heyetlerde Türk ürünlerinin prestijinin arttırılması amacıyla proje oluşturmayı hedeflemekteyiz. Projelerimizin uygulanmaya başlamasıyla hedef pazarlarımızdaki ihracat miktarları sürdürülebilir şekilde artacaktır.

Bu pazarlardaki artışlarda geçmiş dönemde bu ülkelere yönelik sürdürdüğümüz TURQUALITY Projelerinin payının olduğuna inanıyorum.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP