AB’den, çiftçilere “cömert teşvikler”…

AB’den, çiftçilere “cömert teşvikler”…

ABONE OL
Şubat 7, 2024 12:41
AB’den, çiftçilere “cömert teşvikler”…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurul oturumunda, çiftçi protestoları hakkında açıklamalarda bulundu.

Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, Brüksel’de geçen hafta düzenlenen AB Liderler Zirvesi sırasında Avrupa’nın dört bir yanından çiftçilerin sokaklara döküldüğünü anımsatan von der Leyen, “Çiftçiler kendilerini köşeye sıkıştırılmış hissediyor” dedi.

Çiftçilerin iklim krizinin yanı sıra Rusya-Ukrayna savaşının etkisini de hissettiklerine işaret eden von der Leyen, savaşın enflasyon, artan enerji ve gübre maliyetleri gibi sonuçlar ortaya koyduğunu belirtti.

“Çiftçilerin sorunlarının son yıllarda arttığı bir gerçek. Çiftçiler seslerinin duyulmasını hak ediyor. Tarımın geleceği ve çiftçi olarak kendi gelecekleri konusunda kaygılı olduklarının farkındayım” diyen von der Leyen, bu nedenle AB’de tarımın geleceğine ilişkin stratejik diyalog başlattıklarını anımsatarak, durumu paydaşlarla birlikte analiz edip, fikir alışverişinde bulunarak geleceğe yönelik senaryolar geliştireceklerini belirtti.

Von der Leyen, “Avrupa dünyanın en sağlıklı ve en kaliteli gıdasına sahiptir. Bundan ve sistemde oynadıkları merkezi rolden ötürü çiftçilerimize teşekkür ederiz. Elbette çiftçilere adil ödeme yapılması gerekiyor” diye konuştu.

Kamu sübvansiyonları ile teşvik sağlanabileceğini dile getiren von der Leyen, doğanın korunmasının ancak “cömert teşvik” temelli bir yaklaşımla başarılı olabileceğini söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP