TMO, sattığı depoları kiraladı!

TMO, sattığı depoları kiraladı!

ABONE OL
Şubat 16, 2024 09:08
TMO, sattığı depoları kiraladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarımın Sesi– 2006 yılında alınan bir kararla TMO’nun çok sayıda deposu ucuz fiyatlarla satılmasının ardından, bugün için aynı depoları TMO’nun kiraladığı belirtildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu yanlış politikanın ürün fiyatlarını da artırdığını ileri sürerken şunları söyledi:

“TMO’nun, ne kadar masraf ettiği, lisanslı depoların bulunduğu il sayısının ne kadar olduğu ve depolardaki ürün miktarını yazılı soru önergesi olarak verdim. Bakan soru önergemize verdiği yanıtta, 2023 yılı hasat döneminde 2 milyon ton TMO deposu, 3 milyon ton lisanslı depolar, 2,5 milyon ton kiralanan depolar ve 6 ,5 milyon ton açık alanlar olmak üzere 14 milyon ton depo kapasitesi oluşturularak kullanıldığını açıkladı. Yani 2006 yılında yapılan uygulamayla TMO’nun Türkiye genelinde çok sayıda silosu, deposu, yok fiyatına satıldı. Geçtiğimiz yıl TMO ürün alımında yer kiralamak zorunda kaldı. Niğde’nin Höyük köyünde olduğu gibi sattığı depoları geri kiralamak durumunda kaldı. TMO ürün aldıktan sonra depolama konusunda da 2023 yılında sorun yaşadı. Tarımda yanlış politikaların uygulanması raftaki ürün fiyatlarının artmasına neden oluyor”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP