Türkiye dünyada ilk 10 tohumcu ülkeden biri…

Türkiye dünyada ilk 10 tohumcu ülkeden biri…

ABONE OL
Mart 24, 2024 11:28
Türkiye dünyada ilk 10 tohumcu ülkeden biri…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çanakkale– Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Borsası bahçesinde düzenlenen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında tohum ve sera örtü naylonu dağıtım töreninde değerlendirmelerde bulundu.

Yumaklı burada yaptığı konuşmada, tohum projesinin Türkiye’nin dört bir tarafında sürdüğünü, gittikleri her ilde çalışmaların sürdüğünü belirterek şunları söyledi:

TAKE Projesi’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bu ülkede ekilmedik bir karış yer bile kalmasın.” talimatına uygun olarak devam ettiğini anlatan Bakan Yumaklı, “Ancak bunun bir öncesi var. O da şu. Hep doğru bilinen yanlışlar ya da yanlış bilinen doğrular var, onları söyleyelim. Türkiye’de genelde tohumculukla ya da tohumla alakalı bilinen konuların büyük bir kısmı yanlış. Tamamen dışa bağımlı olduğumuz düşünülür ve söylenir. Kesinlikle değildir. Türkiye dünyada ilk 10 tohumcu ülkeden bir tanesidir. Türkiye’de kullanılan her 100 kilogramın 97 kilogramı bu ülke topraklarında üretilir. Bize özgü ata tohumlarımız vardır. Bunların halihazırda 37 çeşidi gen bankamızda kayıt altına ve koruma altına alınmıştır.” 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP