‘Bizi tüccara boğdurmayın’

‘Bizi tüccara boğdurmayın’

ABONE OL
Nisan 30, 2024 07:39
‘Bizi tüccara boğdurmayın’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana- Çukurova çiftçisinin ektiği buğdayların hasat edilmesine sayılı günler kalırken, üreticiler Hükümet yetkililerini uyarıp ‘Taban fiyatı açıklamakta geç kalıp bizi tüccara boğdurmayın’ dediler. Üreticiler buğday fiyatının ton başına en az 15 bin lira olmasını talep ediyorlar.

TON BAŞINA 15 BİN LİRA BEKLENTİSİ

Adana genelinde 1 milyon 330 bin dönüm alanda buğday ekiminin yapıldığı öğrenildi. Mevsim şartlarının değişmesi ve havaların erken ısınması ile buğday hasadının bu yıl önceki yıllara göre erken yapılması beklentisi oluştu. Çiftçiler, geçen sene ton başına açıklanan 8 bin 250 liranın kendilerini mağdur ettiğini ve taban fiyatın geç açıklanmasından dolayı da üreticinin tüccara boğdurulduğunu vurguluyorlar. Rekoltenin bu yıl yüksek olmasını bekleyen üreticiler, Hükümet yetkililerinin kendi seslerini duymasını istediler.

ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜN

Türkiye’deki toplam buğday üretiminin yüzde 25’inin Adana’da yapıldığına işaret eden yetkililer, ‘Ton başına 15 bin lira ücretin açıklanmasını ve ton başına desteğin ise 2 bin lira olmasını arzu ediyoruz. Bu fiyatın altında yapılacak açıklama çiftçinin yok olması anlamına gelir. Kurak giden mevsim şartları üretimi de etkiliyor. Eğer yağmur yağarsa taneler daha iyi dolu olacaktır. Böylelikle verim artacaktır. Allah’tan afet olmazsa çiftçinin yüzü gülecektir. Fiyatların da yüzümüzü güldürmesini bekliyoruz’ dediler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP