Hayvancılara Çoban yalama taşı desteği

Hayvancılara Çoban yalama taşı desteği

ABONE OL
Nisan 19, 2024 14:26
Hayvancılara Çoban yalama taşı desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya/ Tarımın Sesi– Anakent Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, ‘Çoban Haritası Pojesi’ kapsamında Korkuteli’nde hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bölgelerde çobanların atalarından öğrenerek bugünlere kadar taşıdığı binlerce yıllık sürü ve mera rotalarının adım adım haritasını çıkardı. Gelecek kuşaklar adına önemli bir veri olarak kalacak çoban haritaları Korkuteli’de çobanlara dağıtıldı. Çoban haritaları ile kırsal hayvancılığın asırlık rotaları koruma altına alınmış olurken, Antalya’nın küçükbaş hayvancılığı ile ilgili verilerin titizlikle kaydedilmesiyle hayvancılığın gelişimine de destek sunacak.

Hayvanlar ile çobanların daha korunaklı, iyi koşullarda barınmasını sağlamayı amaçlayan proje ile çobanların yaylalardan inmeye gerek duymaması amaçlanıyor. Bu kapsamda sürdürülen çalışmalarda özellikle iklim değişikliği ile yağış oranlarına bağlı yaşanabilecek kuraklık gibi olumsuzluklardan etkilenilmemesi için hayvanların toplandığı alanlara yeni içme suyu hatları ve konforu arttıracak çalışmalar yapılacak. Çobanların istemleri doğrultusunda konteyner barınak için de çalışmalar başladı.

Yem ve veterinerlik desteklerini de vermeye sürdüren Anakent Belediyesi son olarak küçükbaş hayvanlarının gereksindiği yalama taşı olarak bilinen tuzlu mineral taşlarını çobanlara dağıttı. Hayvanların gelişimi ve sağlığı için son derece önemli olan bu taşlar hayvancılıkta verimliliği de arttırıyor. Korkuteli Yazır ve İmecik mahallelerinde otuz muhtara toplam 250 kg yalama taşı teslim edildi. Dağıtımlar diğer ilçe ve mahallelerde devam edecek.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP