Portekiz kafelerinin vazgeçilmezi olan bu lezzet, hem kahvenizin yanında harika bir eşlikçi hem de misafirlerinizi şaşırtacak bir tatlı alternatifi. Peki evde yapabileceğiniz mükemmel bir Nata nasıl yapılır?
Malzemeler
Hazırlanışı
Fırını önceden 200 dereceye ısıtın.
Süt, un ve şeker bir tencereye alınır ve sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirilir.
Karışım kaynamaya başladığında limon kabuğu ve tarçın çubuğunu ekleyin, ardından ocaktan alın.
Karışımı biraz soğuttuktan sonra yumurta sarılarını ekleyin ve iyice karıştırın.
Milföy hamurunu küçük daireler halinde kesin ve muffin kalıplarına yerleştirin.
Hazırladığınız kremayı hamurun içine dökün.
Önceden ısıtılmış fırında, üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkan tatlıları soğuttuktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.
kaynak: cumhuriyet
YAZARLAR
19 Şubat 2025YAZARLAR
19 Şubat 2025YAZARLAR
19 Şubat 2025ETKİNLİK
19 Şubat 2025GÜNDEM
19 Şubat 2025GÜNDEM
19 Şubat 2025GÜNDEM
19 Şubat 2025