Anakent Belediyesi hayvan su içme gölet temizliği yaptı…

Anakent Belediyesi hayvan su içme gölet temizliği yaptı…

ABONE OL
Ağustos 21, 2023 13:23
Anakent Belediyesi hayvan su içme gölet temizliği yaptı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara/ Tarımın Sesi- Anakent Belediyesi, Başkentin kırsal kesimlerinde başlattığı kırsal kalkınma hamlelerini hız kesmeden sürdürüyor.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, kırsal mahallelerdeki büyükbaş ve küçükbaş hayvanların su ihtiyaçlarını karşıladığı sulama göletleri temizliğine devam ediyor.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürlüğü, Kalecik ilçesi Satılar Mahallesi’ne 10 yıl önce manda yetiştiriciliği için yapılan ama bakımsızlıktan kullanılmaz hâle gelen göleti genişletip temizleyerek kullanılabilir hâle getirdi.

Hayvan su içme göletinde yapılan çalışmalar sonucunda toplamda 6 bin küçükbaş ve büyükbaş hayvanın yanı sıra yaban hayvanlarının da su içme ihtiyacı karşılandı.

Hayvanlarının su ihtiyacını karşıladıkları için çok mutlu olduklarını dile getiren Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürlüğü Harita Teknikeri Alper Düşmez, “Kalecik ilçesi Satılar Mahallemizde 10 yıl önce manda yetiştiriciliği için yapılan göleti 1 haftalık çalışma ile genişletip rusubat ile temizleyerek kullanılabilir hâle getirdik. Mahallemizde yapılan gölet ile 3 bin küçükbaş, 3 bin büyükbaş hayvanın yanı sıra yaban hayvanlarının da su içme ihtiyacını karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP