“Pancar ekim alanları yüzde 40 oranında azaldı!”

“Pancar ekim alanları yüzde 40 oranında azaldı!”

ABONE OL
Eylül 27, 2023 10:17
“Pancar ekim alanları yüzde 40 oranında azaldı!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarımın Sesi– Pancar yetiştiriciliğinin bitme noktasında olduğunu ileri süren üretici İhsan Erarslan, Şeker Fabrikalarının özelleştirilmemesi için çok çaba harcadıklarını, seslerini yeterince yükselttiklerini, bugünlerde yaşanacakları anlatmalarını dile getirerek “bizi dinlemediler” diyerek yakındı.

CHP’li Ömer Fethi Gürer’e konuşan pancar yetiştiricisi Erarslan açıklamasında, o gün kendilerini dinlemeyenlerin “keşke sizin yanınızda olsaydık” dindekilerini belirterek şunları söyledi:

Şeker fabrikalarının özelleştirilmemesi için zamanında yaptığımız çağrıda bizim yanımızda olmayanlar şimdi de, ‘keşke sizin yanınızda olsaydık’ diyorlar. Elektrikle sulanan yerlerde elektrik borcu ödenmediğinde elektrik hemen kesiliyor ve sulama yapılamadığı için de ürün kurumaya yüz tutuyor. Pancar suyu seviyor. Elektrikle sulama suyu verilince faturalar kabarıyor. Su parasına, girdi maliyetine güç yetmez oldu. Fabrika şartlarına göre alım yapıyor. Bu nedenle bu bölgede pancar ekim alanları yaklaşık yüzde 40 oranında azalmış durumda. 41 liraya mazot alıp çiftçilik yapılacak iş değil. Bir traktörün deposu iki katına doluyor. Kontağı çevirdiğimiz an masraf katlıyor. Gübre de almış başını gidiyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP